Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον ΟΛΗ-Ανακούφιση στην αστυνομία

Petite Perle 300×250

Αύξηση των κρουσμάτων στο νησί

Παραμένει η ανησυχία στον ΟΛΗ καθώς το επαναληπτικό τεστ του δείγματος εργαζόμενου που ελήφθη και εξετάστηκε στο εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι θετικό.

Πρόκειται για έναν από τους 5 συνολικά εργαζομένους που είχαν βρεθεί θετικοί στο πλαίσιο των rapid test που έγιναν την Πέμπτη, στο προσωπικό μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε 56χρονο υπάλληλο που νοσηλεύεται από την Τρίτη στην Κλινική covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, και στον πρόεδρο των εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Ανδρέα Μαρινάκη o oόποιος είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Τα αποτελέσματα των τεστ για τους υπόλοιπους τέσσερις εργαζομένους που επίσης ήταν θετικοί στα rapid test αναμένονται την Κυριακή.

Την ίδια στιγμή, όλο το προσωπικό του ΟΛΗ, βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας, ενώ δεν θα εξυπηρετείται, μέχρι και τη Δευτέρα, το κοινό, παρά μόνο τηλεφωνικά. Στα γραφεία του Οργανισμού, έχει γίνει απολύμανση όπως και στους υπόλοιπους χώρους.

Ανακούφιση στους κύκλους της αστυνομίας

Ανακούφιση υπάρχει στους κύκλους της αστυνομίας μετά τα αποτελέσματα για κορωνοϊό, στα οποία υποβλήθηκαν όσοι βρίσκονταν πολύ κοντά στο περιβάλλον του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου Νίκου Σπυριδάκη ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στο νέο ιό.

Πρόκειται για αρκετά άτομα που υπηρετούν κατά κύριο λόγο στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, διευθυντές, υπασπιστήριο, οδηγοί, επικεφαλής και στελέχη υπηρεσιών, α οποία αποτελούσαν τις στενές επαφές του κ. Σπυριδάκη.

Είναι τα άτομα στα οποία δόθηκε προτεραιότητα για εξέταση, καθώς αποτελούσαν τους στενούς συνεργάτες του που βρέθηκαν μαζί του, σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου και για διάστημα μεγαλύτερο των 15 λεπτών.

Την ίδια στιγμή σε όλους τους χώρους που χρησιμοποιούνται από τον ταξίαρχο έγινε απολύμανση.

Καλύτερα μέρα με τη μέρα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου

Ο κ. Σπυριδάκης, είναι καλά στην υγεία του, η κατάσταση του βαίνει διαρκώς βελτιούμενη, ωστόσο, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, παραμένει απομονωμένος σε ιδιωτικό του χώρο. Παράλληλα έχει καταγράψει όλες τις επαφές του και εκτός υπηρεσιακού κύκλου προκειμένου να διενεργηθούν τεστ και σε άλλα πρόσωπα.

29χρονη το νέο κρούσμα στα Χανιά

Νέο κρούσμα  κορωνοϊού καταγράφηκε επίσης την Παρασκευή στα Χανιά. Πρόκειται για μία νεαρή κοπέλα μόλις 29 ετών η οποία βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τίς πληροφορίες τα συμπτώματα που παρουσίασε ήταν πυρετός από την Πέμπτη, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε πονόλαιμο αλλά και κόπωση με αποτέλεσμα να κάνει το τεστ το οποίο βγήκε θετικό στον νέο ιό.

Η κατάσταση της υγείας της πάντως δεν εμπνέει ανησυχία γι' αυτό και δεν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αλλά είναι περιορισμένη στο σπίτι της.

Η 29χρονη δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα ενώ δεν είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου 76χρονος θετικός στον κορωνοϊό

Nα υπενθυμίσουμε ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης, ένας 76χρονος άνδρας ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο άνδρας διεκομίσθη στη μονάδα Covid του Νοσοκομείου, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στη ΜΕΘ.

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και έχει πυρετό, ωστόσο σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, που μίλησε στο cretapost, η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί.

Kρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενη στο ΠΑΓΝΗ

Νέο κρούσμα κορωνοϊού όμως εντοπίστηκε την Παρασκευή και  σε εργαζόμενη στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για μία γυναίκα η οποία εργάζεται στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου η οποία παρουσίασε ήπια συμπτώματα και υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το νοσοκομείο και τηρήθηκε το πρωτόκολλο ενώ έγιναν τεστ στους εργαζόμενους που είχε επαφή η γυναίκα αλλά και στον στενό της κύκλο.

Τα αποτελέσματα των επαφών της βγήκαν αρνητικά ενώ η ίδια βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

Να βγουν σε καραντίνα οι εργαζόμενοι που ήρθαν σ' επαφή με το κρούσμα ζητά το Σωματείο

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ ζήτησε να βγουν όλοι οι εργαζόμενοι που αποτελούν επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος σε καραντίνα.

Όπως αναφέρουν, δεν έχουν τηρηθεί τα πρωτόκολλα διαχείρισης καθώς όσοι θα υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο συνεχίζουν να εργάζονται.

7 νέα κρούσματα στην Κρήτη

Ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα μας με 508 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Από τα νέα αυτά κρούσματα, επτά εντοπίζονται στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, 5 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Πηγή: www.cretapost.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ