Εφ΄όλης της ύλης τα θέματα που ζήτησε ο Δήμαρχος για το Μαλεβίζι από τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη (φωτογραφίες)

Εφ' όλης της ύλης ήταν τα θέματα που τέθηκαν στον  Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου. Ο υφυπουργός έφτασε στο Μαλεβίζι στις 10:30 συνοδευόμενος από τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλη Καρκανάκη.

Για το Μαλεβίζι με την υψηλή αναπτυξιακή προοπτική που χτίζει με σταθερά βήματα τη νέα του δυναμική ταυτότητα μίλησε ο Δήμαρχος Μενέλας Μποκέας, τονίζοντας την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης σε ζητήματα που αφορούν στην περιοχή, όπως το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο των 16 Μαρτύρων στο Τσαλικάκι.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα:

Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας, το Μαλεβίζι. Έναν τόπο με υψηλή αναπτυξιακή προοπτική που χτίζει με σταθερά βήματα τη νέα του δυναμική ταυτότητα. Σήμερα το Μαλεβίζι χαράσσει ένα σύνθετο, αλλά αναγκαίο αναπτυξιακό σχέδιο, που χτίζεται σε συνεργασία με τις τοπικές μας κοινωνίες, με ανοιχτό διάλογο και ενότητα.

Ωστόσο πρόκειται για ένα Δήμο με σύνθετα χαρακτηριστικά, που αντιμετωπίζει πολλαπλά ζητήματα υποδομών. Η υλοποίηση εστιασμένων παρεμβάσεων είναι ζητούμενο για τους δημότες μας, καθώς σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια και
την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, και αφού σας ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη στήριξή σας στον τόπο μας, θα θέλαμε να σας παραθέσουμε συνοπτικά ορισμένα χαρακτηριστικά μεγάλα θέματα υποδομών που απασχολούν το Μαλεβίζι:

  •  Η απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας. Πληροφορηθήκαμε με ικανοποίηση την ανάθεση Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, σε θέματα που αφορούν στη σύνταξη Γεωτεχνικής και Στατικής Μελέτης τοίχων αντιστήριξης για την αποκατάσταση πρανών επιχώματος/ορύγματος στον κόμβο Αγίας Πελαγίας.
  • Ο προγραμματισμός για ένα αναγκαίο έργο: του κόμβου Λυγαριάς επί του ΒΟΑΚ.
  • Η βελτίωση - αναβάθμιση του κόμβου της Αχλάδας έτσι ώστε να δοθεί δυνατότητα εισόδου από το Ρέθυμνο προς την Αχλάδα, αλλά και δυνατότητα εξόδου από την Αχλάδα προς το Ηράκλειο.
  • Η εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης στο σημείο του κόμβου της Αγίας Πελαγίας, ώστε με την κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση να δοθεί μια προσωρινή λύση που να επιτρέπει την είσοδο από το ΒΟΑΚ από Ηράκλειο προς Αγία Πελαγία και από Αγία Πελαγία προς Ρέθυμνο έως ότου ολοκληρωθεί το έργο.
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Μαλεβίζι για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Δημοτική Ενότητα Γαζίου, αλλά και τους οικισμούς του Μαλεβιζίου. Στο πλαίσιο αυτό σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας στο έργο της οδού 16 Μαρτύρων στο Τσαλικάκι. Με τη χρηματοδότησή σας, ύψους 768.000,00€, έχει ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο πνοής και αξιοπρέπειας όχι μόνο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των συνθηκών οδικής ασφάλειας, αλλά και για να πάψει η περιοχή να βουλιάζει με την πρώτη βροχή.
  • Ανάπλαση κεντρικής οδικής αρτηρίας Αμμουδάρας. Είναι οδός ιδιαίτερης σημασίας καθώς διατρέχει το παραλιακό μέτωπο και το συνδέει με το Ηράκλειο. Στόχος μας η ανάδειξη της περιοχής που αποτελεί κατεξοχήν τουριστικό πόλο, με ομοιογενές δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζοδρομίων, εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, σωστή διαχείριση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των αυτοκινήτων,  υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, φυτεύσεις κ.α.
  • Διανοίξεις οδών στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Ο Δήμος μας βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης σχεδίων δράσης στο πλαίσιο των αναγκών πολιτικής προστασίας. Στην κατεύθυνση αυτή, υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη διανοίξεων οδών στην πόλη του Γαζίου. Τα έργα αυτά θα ενισχύσουν παράλληλα, το σχεδιασμό μας στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονούμε, ειδικά στην περιοχή της Αμμουδάρας, μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή θα θέλαμε τη συνδρομή σας, για τη χρηματοδότηση των έργων.
  • Σχέδια πόλης. O Δήμος Μαλεβιζίου βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη Δημοτική Ενότητα Γαζίου, το οποίο ολοκληρώνεται το Μάρτιο. Ζητούμενο για εμάς είναι η τελική έγκρισή του, αλλά και η εκπόνηση «Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Μαλεβιζίου» προκειμένου να υπάρξει επιτέλους σχεδιασμός χρήσεων γης σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, χρειαζόμαστε και τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει τροπολογία για τη θεσμοθέτηση και τη νομική κατοχύρωση του αιτήματός μας, το ποσό από τις τακτοποιήσεις των αυθαιρέτων να επιστρέφει στους Δήμους για να μπορούν να χρηματοδοτούν τις αναγκαίες πολεοδομικές μελέτες.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στο πλαίσιο του απαιτητικού χαρτοφυλακίου που έχετε αναλάβει, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ