OΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2: Μάτς θρίλερ στην επανάληψη (βίντεο)

Ο ΟΦΗ κρατούσε μέχρι την τελευταία φάση μια σπουδαία νίκη αλλά ο Μακέντα ισοφάρισε στο 94′ χαρίζοντας τον βαθμό στον Παναθηναϊκό με το τελικό 2-2.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν ο… λυτρωτής για τον Παναθηναϊκό .Ο Ιταλός επιθετικός εξιλεώθηκε για το χαμένο του πέναλτι και στο 94' και ισοφάρισε γλιτώνοντας τους «πράσινους» από βέβαιη ήττα.

Ο ΟΦΗ  παρά τα πολλά προβλήματα και τις απουσίες του είχε σαφή προσανατολισμό στο ματς, «χτύπησε» με κυνισμό τα τρομερά λάθη των αντιπάλων τους και στο παρά ένα θα έπαιρνε μια πολύ σπουδαία νίκη.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» συμπεριφέρονταν σε αρκετές φάσεις σαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές είτε στην άμυνα με παιδαριώδη λάθη, είτε στην επίθεση με αναιμικά πλασέ στις ευκαιρίες που είχαν κι έτσι παραμένουν με δύο βαθμούς έχοντας παίξει τέσσερα ματς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση πιέζοντας στο κέντρο της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά ο Καρλίτος στο 23' δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάτερμαν.

Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες έκαναν… διαγωνισμό λαθών με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το… βραβείο.

Κατάφεραν να δώσουν ουσιαστικά ασίστ στους αντιπάλους τους για να σκοράρουν.

Στο 37' ο Χατζηγιοβάννης με δύο λάθος κοντρόλ έξω από την περιοχή «έστρωσε» τη μπάλα στον Στάικο για να σουτάρει και στη συνέχεια ο Στάρτζεον να σκοράρει παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Διούδη.

Οι κρητικοί πάντως συνολικά είχαν καλύτερη εικόνα, πιο σαφή προσανατολισμό πάνω στο χορτάρι και ειδικά μετά το 30' έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο στα «κόκκινα». Στο 47′ ο Χατζηγιοβάνης έχασε τετ-α-τετ, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Καρλίτος έσπασε το «ρόδι», με πολύ ωραία κίνηση και πλασέ στη γωνία του Βάτερμαν.

Στο 53′ ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μεγιάδο, όμως ο Βάτερμαν τον νίκησε από τα έντεκα μέτρα, στερώντας την ανατροπή απ' τους «πράσινους».

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε… ροκ. Ο ΟΦΗ έχασε τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες με κεφαλιές μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού (απέκρουσε ο Διούδης τις προσπάθειες των Κοροβέση, Σαρδινέρο, έφυγε άουτ η κεφαλιά του Μεγιάδο), με τους «πράσινους» να «απαντάνε» με νέο χαμένο τετ-α-τετ του Χατζηγιοβάνη (απέκρουσε ξανά ο Βάτερμαν).

Οι Κρητικοί, ωστόσο, ήταν εκείνοι που πέτυχαν το δεύτερο γκολ στο ματς, συνεχίζοντας το… βόλεϊ στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο 77′ από κόρνερ του Στάρτζεον, ο Σαρδινέρο πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Μεγιάδο εξ επαφής έκανε το 2-1.
Οι «πράσινοι» συνέχισαν να το παλεύουν ως το φινάλε κι εντέλει δικαιώθηκαν στο 94ο λεπτό με τον Μακέντα να «διαβάζει» το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ και με κεφαλιά από κοντά να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Σκόρερ: Στάρτζεον (37'), Μεγιάδο (77')- Καρλίτος (49'), Μακέντα (94')

Κίτρινες: Σακόρ (50') – Σάντσες (65'), Μακέντα (94')

ΟΦΗ(Σίμος):Βάτερμαν-Ουές, Γιαννούλης, Διαμαντής, Κοροβέσης (73' Μπαλογιάννης )- Μεγιάδο Σακόρ, Στάικος (73' Λυμπεράκης), Στάρτζεον (80' Γιάννου), Γρίβας –Σαρδινέρο (88' Βαφέας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Διούδης- Ζαγαρίτης, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες (87' Πούγγουρας)- Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (λ.τ. 62' Σερπέζης), Χατζηγιοβάννης (70' Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης (87' Καμπετσής )- Μακέντα, Καρλίτος

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ