Οι διεκδικήσεις της ομάδας γυναικών της ΟΓΕ Μαλεβιζίου για τους παιδικούς σταθμούς

Τελευταία Ενημέρωση:

Θέματα που αφορούν στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση θέτει με ανακοίνωση της η Ομάδα Γυναικών Μαλεβιζίου που εντάσσεται στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος. Στην ανακοίνωση επισημαίνει αναλυτικά τα εξής:

“Τον 21ο αιώνα οι γονείς στέλνουμε τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη τους και όχι για παιδοφύλαξη. Για να αποκτήσουν τα πρώτα γερά και χρήσιμα εφόδια που θα τα βοηθήσουν  στην υπόλοιπη ζωή τους. 

Την άποψη αυτή όχι μόνο δεν τη συμμερίζεται η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, αλλά μάλλον την αφήνει παντελώς αδιάφορη.   Παρόλο που φορολογούμαστε σκληρά και καθημερινά από το κράτος για να έχουμε, ανάμεσα στα άλλα δικαιώματα που μας αξίζουν, δημόσια και δωρεάν παιδεία πληρώνουμε στο Δήμο φόρους, τέλη κ.α ο Δήμος εκτός τα χρήματα των voucher που παίρνει, έχει βάλει  τροφεία το εξωφρενικό ποσό των 90 ευρώ για τα νήπια και 180 ευρώ για τα βρέφη ωστόσο, δεν έχει φροντίσει να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό. Για τα 241 παιδιά-βρέφη που φοιτούν συνολικά σε όλους τους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς του δήμου μας ο αντίστοιχος αριθμός προσωπικού, που χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες,  είναι πολύ μικρότερος. 

Αυτό το διάστημα το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων έχει αναλάβει ένα τεράστιο βάρος και μια ευθύνη που δεν του αναλογεί και η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα. Σε μια περίοδο μάλιστα που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε ο covid 19,  για την ασφαλέστερη φοίτηση των παιδιών μας, θα έπρεπε να μεριμνήσει για την πρόσληψη παραπάνω προσωπικού.

Να σημειωθεί δε, ότι πάνω από το μισό του προσωπικού είναι με  ΕΣΠΑ και όχι με μόνιμη και σταθερή δουλειά όπως θα έπρεπε, αφού οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς.

Επιπλέον, για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή εκμεταλλευόμενη το αίσθημα ευθύνης που έχουν οι γονείς απέναντι στα παιδιά τους και την διάθεση για προσφορά  δεν φρόντισε να εφοδιάσει επαρκώς τους παιδικούς σταθμούς με όλα τα απαραίτητα: αντισηπτικά κλπ. Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί γονείς να σηκώσουν αυτό το βάρος, πολλοί από τους οποίους αυτή την περίοδο ήρθαν αντιμέτωποι με τις απολύσεις και την ανεργία. 

Δίπλα στην αλληλεγγύη και στην φροντίδα που δείχνουμε για χάρη των παιδιών μας, ας δείξουμε έμπρακτα, κυρίως στα ίδια τα παιδιά μας από τώρα που είναι μικρά, και κάτι ακόμη: να εκτιμούν στο μέλλον τον κόπο τους και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. 

  • Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης που αυτό προϋποθέτει:
  • Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι), βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι).
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να βρίσκονται σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον που αυτό προϋποθέτει:
  • Κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης εφαρμογή των τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Τον εφοδιασμό τους με μάσκες, αντισηπτικά και ότι άλλο χρειάζονται για να νιώθουν εκείνοι ασφαλείς και εμείς για τα παιδιά μας.

 Καλούμε τους γονείς να δράσουμε συλλογικά, να έρθουν σε επαφή με την ομάδα γυναικών της ΟΓΕ Μαλεβιζίου και να απαιτήσουμε από το κράτος και το Δήμο θέση σε προσχολική δομή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία”

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...