Σωκράτης Βαρδάκης: «Τίτλοι τέλους για ΟΑΕΔ, τον μοναδικό Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας;»

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε οικονομική ασφυξία οδηγεί η κυβέρνηση τον ΟΑΕΔ, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης

Στο νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκε προς διαβούλευση,προβλέπεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ από 1/1/2021 μέχρι31/12/2021, κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Αν σε αυτήν συνυπολογιστεί και η τελευταίααντίστοιχη μείωση κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες από την 1 η Ιουνίου, μιλάμε για κατάφωρηπυρπόληση της κοινωνικής πολιτικής, καθώς η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε μία τρομακτικήσυρρίκνωση των πόρων του ΟΑΕΔ κατά 56% για επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης.

Ο κ. Βαρδάκης προειδοποιεί πως αν δεν αυξηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις, ώστε νααντισταθμιστούν οι απώλειες, θα περιοριστεί δραματικά η δυνατότητα του ΟΑΕΔ γιαυλοποίηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής για το 2021. Κι αυτό,σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τους ανέργους της χώρας μας , οι οποίοι συνεχώςαυξάνονται αριθμητικά, όπως αυξάνονται και οι μακροχρόνια άνεργοι που χρήζουνσημαντικής στήριξης.

Όπως καταλήγει ο κ. Βαρδάκης, «Αν ο κ. Βρούτσης έχει βάλει σκοπό να διαλύσει τονμοναδικό Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας, να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!»

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...