Κ. Βελόπουλος: Ένταξη σε ευεργετικά μέτρα χιλιάδων εποχικά εργαζομένων της Ρόδου και της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Η ερώτηση εστιάζει στο τι πραγματικά θα ισχύσει για τους εν λόγω εργαζομένους

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Βρούτση και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την ένταξη σε ευεργετικά μέτρα χιλιάδων εποχικά εργαζομένων της Ρόδου και της Κρήτης.

Η ερώτηση εστιάζει στο τι πραγματικά θα ισχύσει για τους εν λόγω εργαζομένους και εάν υπάρχει πρόβλεψη για κάποια πρόσθετη ευεργετική παροχή, μέχρι της ενάρξεως της νέας τουριστικής περιόδου, του 2021. Αναλυτικά:

"Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Θεσσαλονίκη, 23/09/2020

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς:             κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:         «Ένταξη σε ευεργετικά μέτρα χιλιάδων εποχικά εργαζομένων της Ρόδου και της Κρήτης»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες εποχικά εργαζομένων της Ρόδου, καθώς και με τοπικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου, της 20ης Σεπτεμβρίου 2020, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου αναφέρει ότι, μεγάλος αριθμός εποχικά εργαζόμενων στη Ρόδο θα μείνουν εκτός των ευεργετικών προαναγγελθέντων κυβερνητικών μέτρων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Ρόδου, ο αριθμός τους κυμαίνεται από 15.000 έως 20.000 άτομα και πρόκειται για εργαζόμενους σε τουριστικά γραφεία, σε γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, σε εστιατόρια, σε καφετερίες και σε μπαρ, σε μίνι μάρκετ, σε εποχικά σούπερ μάρκετ, σε τουριστικά καταστήματα, κλπ, που είτε δεν δούλεψαν φέτος, είτε εργάστηκαν για λίγες μόνο ημέρες, ενώ, υπάρχουν και πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων για τις οποίες δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ισχύει.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε μέσω διευκρινήσεων να μας αποσαφηνίσετε, τι θα ισχύσει για τους εποχικά απασχολούμενους στον τουριστικό τομέα της Ρόδου και να στηρίξετε τους δεδηλωμένα εποχικά εργαζόμενους, που έχουν πληγεί καθ΄ όλο το διάστημα της παρελθούσας τουριστικής περιόδου, είτε με αύξηση τοπικών θέσεων εποχικής εργασίας, είτε με κάποιου είδους πρόσθετης ευεργετικής παροχής, μέχρι της ενάρξεως της νέας τουριστικής περιόδου, του 2021;
  • Λαμβάνοντας υπόψη ότι, αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν και τους δεδηλωμένα εποχικά εργαζόμενους της Κρήτης, διατίθεσθε να εντάξετε και αυτούς σε αντίστοιχα μέτρα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ