ΚΚΕ Τ. Χερσονήσου: Nα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την καταστροφική χαλαζόπτωση και να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα άμεσα

Petite Perle 300×250

Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενουςκαι μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους ανέργους στη περιοχή μας, στο δήμο Χερσονήσου, που ήδη βιώνουν τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού στην υγεία αλλά και στην επιβίωσή τους, έρχεται να προστεθεί και η κακοκαιρία με την ισχυρή χαλαζόπτωση και τις έντονες βροχοπτώσεις που αφήνουν πίσω τους μεγάλες ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων και κατά συνέπεια –για άλλη μια φορά– στο λαϊκό εισόδημα.

Στην περιοχή των Μαλίων και της Χερσονήσου, οι ακραίες καιρικές συνθήκες  δημιούργησαν προβλήματα και καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, οχήματα, και ιδιαίτερα στην αγροτική παραγωγή, αφού ελαιοκαλλιέργειες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Καταστροφές έχουν υποστεί ακόμη και οδοστρώματα.

Η τραγική αυτή κατάσταση, που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, δεν μπορεί να αποδίδεται απλά στα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά είναι απόρροια της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν και να θωρακίσουν με σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές την περιοχή μας, να οργανώσουν την πολιτική προστασία και όλες τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα που δημιουργούν τα καιρικά φαινόμενα. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες των στελεχών τους στην περιφέρεια και στον δήμο, που συνέργησαν σε αυτές τις πολιτικές και δεν έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Σήμερα, η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών, με ανάλογη πολιτική πρόληψης και τα σύγχρονα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά και αντιπυρικά έργα που πρέπει να γίνουν. Τα απαραίτητα αυτά έργα θα έδιναν διέξοδο σε χιλιάδες εργαζόμενους που μαστίζονται από την ανεργία.

Όμως αυτά, για τη δική τους πολιτική, δεν είναι έργα ανάπτυξης, δεν έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον, δεν εξασφαλίζουν κέρδη για το κεφάλαιο, δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, καθώς χαρακτηρίζονται ως «μη επιλέξιμα». Αυτές τις επιλογές πληρώνει ο λαός ακόμα και με τη ζωή του.

Να μην επιτρέψουμε να παίζουν άλλο με την ίδια μας τη ζωή.Οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτή την πολιτική, αλλά αντίθετα κινδυνεύουν να χάσουν και ό,τι τους έχει απομείνει.

Βρισκόμαστε πλάι στον δοκιμαζόμενο λαό της περιοχής, στηρίζουμε τις δίκαιεςδιεκδικήσεις του:

  • Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Να επισπευθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών, για να αποζημιωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι πληγέντες.

Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες στο 100%.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ