Συνελήφθη 19χρονος που φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία του Μπάιντεν

Petite Perle 300×250

Ένας 19χρονος που φαίνεται να πως σκόπευσε να δολοφονήσει τον δημοκρατικό υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα Τζο Μπάιντεν συνελήφθη στη Βόρεια Καρολίνα με κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για τον Alexander Hillel Treisman ή Theiss, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη του περασμένου Μαΐου, όταν υπάλληλοι τράπεζας στην Κανάπολι ανέφεραν ένα ύποπτο βαν εγκαταλελειμμένο σε ένα πάρκινγκ, οπως αποκάλυψε το WBTV και αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Το βαν αποδείχθηκε γεμάτο όπλα και εκρηκτικά και μέσω αυτού οι ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν στα ίχνη του Treisman, ο οποίος, μέσω των social media, ρωτούσε τους διαδικτυακούς φίλους του αν θα έπρεπε να δολοφονήσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Αφού τέθηκε άμεσα σε παρακολούθηση, οι Αρχές διαπίστωσαν πως σχεδίαζε να ταξιδέψει σε τοποθεσία μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του Μπάιντεν. Σημειώνεται δε, πως όταν έγινε έφοδος στο σπίτι του βρέθηκε μια λίστα με συγκεκριμένες αναφορές και κυκλωμένη τη λέξη «εκτέλεση».

Συνδέοντας τα στοιχεία, οι Αρχές εικάζουν ότι ο νεαρός, με καταγωγή από την Ουάσινγκτον, πιθανότατα θα ενεργοποιούσε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς του βαν όταν θα περνούσε από μπροστά του η πομπή του Μπάιντεν.

Οι άνδρες του FBI ανακάλυψαν επίσης άδειες οδήγησης από τρεις διαφορετικές Πολιτείες ενώ στον υπολογιστή του ανακαλύφθηκαν αναζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την διεύθυνση της κατοικίας του Μπάιντεν, κοντινούς δρόμους, τους νόμους περί όπλων ανά πολιτεία, αλλά και αγορά κιαλιών νυχτερινής όρασης!

Ενδιαφέροντα ήταν και τα ευρήματα στο κινητό του Treisman, όπου ανακαλύφθηκε ένα ψηφιακό σημείωμα γραμμένο τον Οκτώβριο του 2019, στο οποίο έκανε αναφορές για μαζική επίθεση σε mall αλλά και αεροπειρατεία.

ΠΗΓΗ CNN.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ