32 επιστήμονες της Κρήτης ανάμεσα στους 100.000 κορυφαίους του κόσμου

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο καθ. John P.A. Ioannidis από το Stanford University και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν ανανεωμένη λίστα με τους 100.000 σπουδαιότερους  επιστήμονες παγκοσμίως (Updated science-wide author databases of standardized citation indicators)

Τα στοιχεία είναι συνδυασμένα με τα ανάλογα επιστημονικά πεδία και πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες για όλες τις επιστήμες. Οι βιβλιομετρικοί δείκτες που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν όχι μόνο τις συνολικές αναφορές και τον δείκτη h-index, αλλά επιπλέον και την σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής hm-index και τη θέση του συγγραφέα στις εργασίες (μοναδικός, πρώτος, κύριος συγγραφέας).

Οι βιβλιομετρικοί δείκτες τυγχάνουν ευρείας χρήσης αλλά και κατάχρησης και σκοπός της δημοσίευσης είναι να επιτρέψει μια πιο ευκρινή, συστηματοποιημένη και λιγότερο επιρρεπή σε σφάλματα προσέγγιση. Παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τους 100.000 κορυφαίους επιστήμονες από όλους τους χώρους (μεταξύ 6.880.389 καταγραμμένων με δραστηριότητα τα τελευταία πέντε χρόνια).

Εκτενείς πληροφορίες παρουσιάζονται σχετικά με τις αυτοαναφορές και η κατάταξη υπολογίζεται τόσο με την συμπερίληψη των αυτοαναφορών όσο και χωρίς αυτές. Τα ίδια κριτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποτύπωση σχεδόν 7 εκατομμυρίων ενεργών επιστημόνων από 22 κύρια και 176 δευτερεύοντα πεδία.

Στην πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης δραστηριοποιούνται 63 επιστήμονες του καταλόγου, με 32 να συγκαταλέγονται στους 100.000 κορυφαίους.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...