Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: «Ελ Κλάσικο» σήμερα στη Βαρκελώνη με Μέσι και Ράμος

Petite Perle 300×250

Ποια αστέρια θα δούμε στο γήπεδο

Τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ξεκίνησαν για τα… καλά και σήμερα έχουμε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σήμερα στις 17:00 στον αγωνιστικό χώρο του «Καμπ Νου» θα δούμε τις δύο μεγαλύτερες ισπανικές ομάδες και δύο από τις κορυφαίες στον πλανήτη. Η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι και του Ρόναλντ Κούμαν και η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Σέρχιο Ράμος και προπονητή τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι αστέρια θα… δούμε σήμερα στο «Καμπ Νου»:


ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ (Μπαρτσελόνα): Ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» και κορυφαίος για το 2019 από τη FIFA… Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα Clasicos της LaLiga με 18 γκολ (26 σε όλες τις διοργανώσεις), ο νεότερος σκόρερ χατ-τρικ στην Ιστορία Clasicos στα 19 του χρόνια, ο κορυφαίος σε ασίστ στην Ιστορία των Clasicos (14 σε όλες τις διοργανώσεις). Χρειάζονται κι άλλες συστάσεις;

ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ (Ρεάλ Μαδρίτης): Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας, αρχηγός και σκόρερ. Ο Ράμος είναι ο κορυφαίος σκόρερ μεταξύ των αμυντικών της LaLiga (πέρυσι προσπέρασε στη σχετική λίστα τον Ρόναλντ Κούμαν), ενώ έχει αγωνιστεί σε Clasico περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην Ιστορία με 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ. ο Μέσι έχει 43).

ΖΕΡΑΡ ΠΙΚΕ (Μπαρτσελόνα): Λίγοι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μία από τις «σημαίες» του καταλανικού συλλόγου. Ο Πικέ αποτελεί «βράχο» στο κέντρο της άμυνας από τότε που επέστρεψε στην ομάδα, μετά από μια σύντομη θητεία στην Αγγλία το 2008. Έχει αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο (38) με το ισχυρό ρεκόρ: 18 νίκες, 10 ισοπαλίες και 10 ήττες. 

ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ (Ρεάλ Μαδρίτης): Ο Μπενζεμά υπήρξε βασικός σε κάθε Clasico του πρωταθλήματος από τότε που εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009. Ο Γάλλος σημείωσε πρόσφατα το 250ο γκολ με τη φανέλα του συλλόγου και κατατάσσεται πέμπτος μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας.

ΦΡΕΝΚΙ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ (Μπαρτσελόνα): Η άφιξη του Κούμαν -του πρώην προπονητή του στην Εθνική Ολλανδίας- βρίσκει τον 23χρονο άσο στο κέντρο της μεσαίας γραμμής της Μπαρτσελόνα. Αποκτήθηκε από τον Άγιαξ την περασμένη σεζόν, έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ, με τον θρύλο του συλλόγου Τσάβι Ερνάντεθ να τον ξεχωρίζει για το «Barça DNA» του και τη μακρά παράδοση του συλλόγου σε επιδέξιους και τεχνικά προικισμένους μέσους.

ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ (Ρεάλ Μαδρίτης): Νικητής της «Χρυσής Μπάλας» και του «Χρυσού Παπουτσιού» το 2018, ο Μόντριτς βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας. Ο Κροάτης μεσοεπιιθετικός, παραμένει ένα βασικό γρανάζι στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν παρά το γεγονός ότι διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του. 

ΑΝΤΟΥΑΝ ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ (Μπαρτσελόνα): Ο θριαμβευτής με την Εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, έχει μια πρώτη σεζόν με… σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, αλλά προσπαθεί να συστηθεί και πάλι ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το ταλέντο υπάρχει και γι` αυτό άλλωστε η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 120 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2019. 

ΤΙΜΠΟ ΚΟΥΡΤΟΥΑ (Ρεάλ Μαδρίτης): Ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Βέλγος έχει κερδίσει το βραβείο «Zamora» για τον καλύτερο τερματοφύλακα της LaLiga τρεις φορές: το 2013 και το 2014 (με την Ατλέτικο Μαδρίτης) και την περασμένη σεζόν, όταν δέχτηκε μόλις 20 γκολ σε 34 παιχνίδια. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 βραβεύτηκε με το «Χρυσό Γάντι».


Πηγή: www.iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ