"Η δουλειά ενός σκουπιδιάρη"

Petite Perle 300×250

Κείμενο εργαζόμενης στην καθαριότητα

"Η ζωή πολλές φορές είναι σκληρή. Εγώ εργάζομαι ως μόνιμη υπάλληλος του Δήμου μου ως συνοδός απορριμματοφόρου.

Είναι μια δουλειά με πολλές απαιτήσεις, χρειάζεται σωματική αλλά και ψυχική αντοχή. Για την σωματική δεν νομίζω να χρειάζεται να σάς εξηγήσω το γιατί. Όσο για την ψυχική υπάρχουν κάθε λογής άνθρωποι όπου υποτιμούν και συνάμα κατακρίνουν την εργασία ενός σκουπιδιάρη, γιατί; Διότι όσο υπερήφανος και να είσαι, πάντα θα
υπάρχουν άνθρωποι που θα ντρέπονται για την επιλογή σου να εργάζεσαι ως σκουπιδιάρης, π.χ. συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, οι οποίοι ντρέπονται για την εργασία που κάνεις. Σας μιλάω από δική μου προσωπική εμπειρία.

Σε όλους αυτούς έχω να πω ότι είμαι υπερήφανη για την εργασία που κάνω, γιατί κατ' εμέ εκτελώ ένα κοινωνικό έργο προστατεύοντας τους συνδημότες μου, συνεπώς και όσοι ντρέπονται για 'μένα, μαζεύοντας τα σκουπίδια τους. Διότι αν δεν μαζευτούν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία με σοβαρές ασθένειες.

Επομένως, όσοι ντρέπεστε για 'μένα, για την εργασία που κάνω, μπορείτε να συνεχίσετε να μη με βλέπετε στον δρόμο όταν σας χαιρετάω για να μην λέει ο κόσμος οτι η μητέρα, αδερφή, κόρη, φίλη σας είναι σκουπιδιάρα. Όσο δεν με βλέπετε στον δρόμο, στο σούπερ μάρκετ, στην καφετέρια κτλ. τόσο πιο περήφανη αισθάνομαι για την εργασία μου. Στα παιδιά μου δείχνω μέσα από την εργασία μου οτι δεν πρέπει ντρέπονται για οποιαδήποτε εργασία αρκεί να είναι τίμια.         

Υ. Γ.: Εύχομαι να δουν το κείμενο μου όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, για να αναδείξουμε εμείς οι σκουπιδιάρηδες οτι είμαστε άνθρωποι που μαζεύουμε σκουπίδια και αυτό δεν πάει να πει ότι είμαστε σκουπίδια.       
                                                               
Με εκτίμηση και υπερηφάνεια,

                                                                                                                                                                Φ.Ε. "

 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ