Προκλητικός Ερντογάν: "Κακομαθημένη" η Ελλάδα – Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία

Petite Perle 300×250

Νέα επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο 7ο Τακτικό Επαρχιακό Συνέδριο του Κόμματος AK, το Σάββατο, στην Καισάρεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος "ξεσπάθωσε" χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας "κακομαθημένη", ενώ έστρεψε εκ νέου τα πυρά του κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

"Στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο πλευρό το δίκαιου αντί να παραδοθούμε στην κακομαθημένη Ελλάδα και στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Εάν εκείνοι που είναι απέναντί μας δεν ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα δικά μας σχέδια", τόνισε ο "σουλτάνος".

Δεν παρέλειψε να "στολίσει" και τον Γάλλο πρόεδρο στέλνοντας τον Εμανουέλ Μακρόν για ψυχοθεραπεία: "τι σχέση έχει αυτό το άτομο που ονομάζεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους; Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία. Τι άλλο μπορεί χρειάζεται ένας αρχηγός κράτους που δεν κατανοεί την ελευθερία της πίστης και αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών που ζουν στη χώρα του".

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι "θα δούμε τη τύχη του στις εκλογές. Δεν μπόρεσε να φέρει τίποτα στη Γαλλία για να κερδίσει κάτι για τον εαυτό του. Η βασική μας στάση θα συνεχιστεί και στο μέλλον".

Ο Μακρόν έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τον "Ισλαμικό αυτονομισμό" για τον οποίο όπως είπε, απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία.

Έκτοτε, η Γαλλία έχει συγκλονιστεί από τον αποκεφαλισμό καθηγητή Ιστορίας, από ακραίο Ισλαμιστή, που ήθελε να εκδικηθεί την χρήση σκίτσων του Μωάμεθ στη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Πηγή: ΑΝΤ1

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ