Δήλωση του Δ. Βρύσαλη για τα κτηριακά προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα της πρ. Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Οι εικόνες του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας μετά την πρόσφατη νεροποντή, μαζί και πολλών άλλων σχολικών κτηρίων της πόλης, συνθέτουν τη συνολική αποκρουστική εικόνα μιας πολιτικής που θεωρεί «κόστος» την ολοκληρωμένη ενίσχυση της σχολικής στέγης, των αντιπλημμυρικών έργων και του σχεδιασμού.

Αναδεικνύονται ξανά οι τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής για παραλείψεις και παλινωδίες που καθυστερούν τη δρομολόγηση του έργου κτηριακής ενίσχυσης του συγκροτήματος, το οποίο προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη!Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δημοτικό συμβούλιο, το ΚΚΕ με ερωτήσεις στη βουλή, διαχρονικά προβάλλαμε και στηρίξαμε το δίκαιο αίτημα των Συλλόγων Γονέων για την πραγματοποίηση των αναγκαίων έργων και παράδοση του σχολικού συγκροτήματος το συντομότερο.

Με ευθύνη της δημοτικής αρχής:

  • Άμεσα να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι φθορές στα σχολικά κτήρια λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ώστε να μπορεί να γίνεται μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες.
  • Να παρθούν έκτακτα μέτρα πρόληψης νέων φθορών και πλημμυρικών φαινομένων σε σχολικά κτήρια και περιοχές διέλευσης μαθητών, ενόψει νέας κακοκαιρίας.
  • Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας,με ειδική μέριμνα για τα σχολικά συγκροτήματα,με γενναία κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση ευρωενωσιακών πόρων, για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων.

Να προχωρήσει τάχιστα το έργο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του ηρακλειώτικου λαού, χωρίς παραπέρα καθυστερήσεις και νέα εμπόδια κατά την εκτέλεση του έργου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ