Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά – Πού επικεντρώνονται

Καθώς διανύουμε την τελευταία εβδομάδα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι δύο υποψήφιοι παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν επιχειρεί να διασφαλίσει τους 270 ψήφους του Σώματος των Εκλεκτόρων που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τη νίκη, κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να κερδίσει τις «κόκκινες πολιτείες».

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ επικεντρώνεται σε μια μικρότερη μερίδα πολιτειών, τις οποίες κέρδισε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά στις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έπεται.

Ο Μπάιντεν επισκέπτεται την Τζόρτζια και την Αιόβα αυτή την εβδομάδα, ενώ η υποψήφια για την αντιπροεδρία Καμάλα Χάρις το Τέξας, όλες πολιτείες τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ το 2016.

Από την αντίπαλη πλευρά, η εκστρατεία του Τραμπ επικεντρώνεται σε επτά πολιτείες, τις οποίες κέρδισε πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς και στη Μινεσότα και τη Νεβάδα, τις οποίες ελπίζει να γυρίζει προς το μέρος του φέτος, αγνοώντας πολιτείες όπως το Τέξας, τη Τζόρτζια και το Οχάιο, στις οποίες ο Μπάιντεν έχει κάνει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια. Στόχος της εκστρατείας του Τραμπ είναι να επικεντρωθεί στις πολιτείες που χρειάζεται η λιγότερο δυνατή προσπάθεια.

Το χρονοδιάγραμμα των ταξιδιών και τα έξοδα που έχουν διαθέσει οι υποψήφιοι σε διαφημιστικές καμπάνιες, υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η εκστρατεία του Μπάιντεν κινείται σε πολύ μεγαλύτερο γήπεδο από τον Τραμπ.

Υπάρχουν έξι «πολιτείες κλειδιά» που οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι μπορεί να προσφέρουν στον νικητή περισσότερες από τις 270 ψήφους του Σώματος των Εκλεκτόρων: η Αριζόνα, η Φλόριντα, το Μίσιγκαν, η Βόρεια Καρολίνα, η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν. Ο Τραμπ κέρδισε και τις έξι το 2016, αλλά οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μπάιντεν είτε προηγείται είτε βρίσκεται πολύ κοντά στο περιθώριο λάθους σε όλες.

Οι πιο σημαντικοί στόχοι που έχει θέσει η εκστρατεία του Μπάιντεν για τις τελευταίες μέρες, είναι οι τρεις «μπλε πολιτείες», τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ το 2016: το Μίσιγκαν, η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν, για τις οποίες ασκήθηκε κριτική στη Χίλαρι Κλίντον, ότι δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφημιστική εκστρατεία του Μπάιντεν διαθέτει οικονομικό πλεονέκτημα περισσότερων των 100 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι αυτής του Τραμπ. Στις 14 Οκτωβρίου, ο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα είχε 331 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, σε σύγκριση με τα 223 εκατομμύρια δολάρια του Τραμπ.

Ο Μπάιντεν διαθέτει εξίσου πλεονέκτημα δύο προς ένα και στις τηλεοπτικές διαφημίσεις έναντι του Τραμπ.

Αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ θα επισκεφτεί το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, και την Αριζόνα, ενώ θα κάνει στάση και στη Νεμπράσκα. Μετά τη Μινεσότα, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα επισκεφτεί τη Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα.

Η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα ήταν οι δύο από τις έξι πολιτείες «κλειδιά», στις οποίες η εκστρατεία του Τραμπ έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο και χρήμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εκστρατεία του Τραμπ ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε έξι εκατομμύρια στα 55 εκατομμύρια δολάρια στη διαφημιστική καμπάνια τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, που επικεντρώνονται κυρίως στο Μίσιγκαν, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν. Επιπλέον, αύξησε τις διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, στοχεύοντας μαύρους και Λατίνους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα στο Μιλγουόκι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ