Ν. Ηγουμενίδης: Συνάντηση με την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Συζητήθηκαν τα θέματα της πανδημίας

Συνάντηση στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Ηγουμενίδη και της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Μπορμπουδάκη.

Στη συνάντηση για τα θέματα της αντιμετώπισης της πανδημίας στην Κρήτη συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους της 7ης ΥΠΕ, η Δ/ντρια Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αιμιλία Μαγκαναράκη, ο Δ/ντής Δημόσιας Υγείας Μιχάλης Πλατάκης, η Δ/ντρια Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλλιόπη Νοικοκυράκη, ενώ εκ μέρους του βουλευτή και πρ. Διοικητή της 7ης ΥΠΕ ο συνεργάτής του Μιχάλης Κυριακάκης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε στην Διοίκηση τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τον μέχρι σήμερα κύκλο επισκέψεων του στα 2 μεγάλα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Ηράκλειο, σε μια σειρά από κοινωνικές δομές και δομές πρόνοιας, καθώς και από τις συναντήσεις του με τους συλλογικούς φορείς του Νομού, μεταξύ αυτών και με φορείς των χρονίως πασχόντων και με εκπροσώπους ΑμΕΑ στην Κρήτη, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα και με ρεαλιστικό τρόπο στοχευμένες παρεμβάσεις.

Μεταξύ άλλων τέθηκε από τον βουλευτή η ανάγκη για καμία καθυστέρηση στην φροντίδα των χρονίως πασχόντων, η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες, η άμεση πρόβλεψη-αντιμετώπιση για την «στέγαση» κρουσμάτων που είναι αδύνατη η κατ΄οίκον «απομόνωση», η διενέργεια τεστ σε ασθενείς με προγραμματισμένες εξετάσεις στα νοσοκομεία, καθώς και τεστ σε όλες τις ομάδες εργαζομένων «πρώτης γραμμής». Επίσης, επισημάνθηκαν «μικρές» παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας και δημόσιες δομές του Ηρακλείου που θα επιφέρουν άμεσα λύση, θα διευκολύνουν τους πολίτες και θα αποσυμφορήσουν τα 2 μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι κρίσιμα ζητήματα και πλευρές εν μέσω πανδημίας έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί με την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του Νίκου Ηγουμενίδη τόσο προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και προς την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

Πέρα από την εκπεφρασμένη διαφοροποίηση του Νίκου Ηγουμενίδη απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης για την συνειδητή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, ο ίδιος επέμεινε προς την Διοίκηση για την εξάντληση στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας όλων των διαθέσιμων μέσων στην κατεύθυνση στήριξης των δημόσιων δομών υγείας, με την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση με την Διοίκηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και με την δέσμευση από όλες τις πλευρές για τακτικές συναντήσεις προκειμένου να αναδεικνύονται χωρίς χρονοτριβή προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής και πρ. Διοικητής της 7ης ΥΠΕ, «τα προβλήματα της Υγείας δεν μπορούν να περιμένουν, αντιθέτως, πρέπει να επισημαίνονται και να δίνονται άμεσες λύσεις, ενώ καθήκον όλων όσων συμμετέχουν στα κοινά πρέπει να είναι οι έγκαιρες παρεμβάσεις όπου υπάρχουν αποκλίσεις ή προβλήματα προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας».

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ