Πού και πώς θα χτυπήσει η κακοκαιρία- εξπρές

Ένα βαρομετρικό χαμηλό από τη Μεσόγειο θα προκαλέσει μια σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία το επόμενο διήμερο.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ραγδαίες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη ανήμερα της εθνικής μας εορτής, άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο νότιο ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, στη συνέχεια θα επηρεαστούν η Στερεά Ελλάδα, οι Κυκλάδες αλλά και τμήματα της Θεσσαλίας.

Από το μεσημέρι και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν βορειοανατολικά, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στο ανατολικό Αιγαίο και λιγότερο έντονες στη Βόρεια Ελλάδα.

Το απόγευμα και καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε πτώση, θα προσεγγίσει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 22-24 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6-7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ, βαθμιαία το απόγευμα θα υποχωρήσουν και θα στραφούν σε βοριάδες. Στο Αιγαίο ενισχυμένοι νοτιάδες στα νοτιοδυτικά τμήματα μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου με αφορμή των αυριανών επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριότητά τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Την ίδια ώρα έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ