Στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ο Χάρης Μαμουλάκης

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο επίκεντρο

Με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά συναντήθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, συζητώντας για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε η Γραμματέας του Ε.Κ.Η. Ελένη Μανουσάκη, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης και Νίκος Σμυρνάκης αντίστοιχα, έγινε εκτενής αναφορά στις πρωτοβουλίες του ΕΚΗ για την ενίσχυση της απασχόλησης, στην αβεβαιότητα που επικρατεί ειδικά στους εργαζόμενους του τουριστικού τομέα, σχετικά με την αναστολή των συμβάσεων εργασίας για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο σε σχέση με την επιδότηση ανεργίας, αλλά και για τις αλλαγές στα εργασιακά ζητήματα, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την κατάργηση των πληρωμένων υπερωριών και της αποζημίωσης απόλυσης. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που υπάρχουν σε πρωτοβουλίες που εξελίσσονται από το Ε.Κ.Η. όπως είναι αυτή για τους εργάτες γης, όπου ενώ υπάρχει δέσμευση να μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι παράλληλα με την επιδότηση ανεργίας (αποκτώντας συμπληρωματικό εισόδημα) ο ΟΑΕΔ δηλώνει ότι δεν είναι ενήμερος μπλοκάροντας την διαδικασία, αλλά και για την έλλειψη μεγάλων έργων υποδομών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στ​ην αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Κοινή διαπίστωση απ' όλες τις συναντήσεις που κάνουμε με εκπροσώπους εργαζομένων και επαγγελματικών φορέων, είναι ότι έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, ενώ και το 2021, μόνο ευοίωνο που δεν προβλέπεται» τονίζει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, αναφέροντας: «Αυτές οι πρωτόγνωρες συνθήκες, απαιτούν αλλαγή πολιτικής, ουσιαστικά μέτρα στήριξης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται, ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομίας. Ενώ οι πάντες αναγνωρίζουν αυτή την αναγκαιότητα, η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας». Η διγλωσσία και η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των Υπουργείων, σε συνδυασμό με την ατολμία και την αναποφασιστικότητα των κυβερνώντων, επιδεινώνουν περισσότερο το κλίμα. Αυτή η πολιτική, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, σε ακόμα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Τους καλούμε να αλλάξουν στάση άμεσα και – να προσπαθήσουν έστω – να φερθούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Πριν να είναι πολύ αργά».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ