Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη με τον Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Ενημερωτική συνάντηση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, την παραδοσιακή υφαντουργεία -λαϊκή τέχνη, τις επιπτώσεις από την πανδημία στην επιχειρηματικότητα και άλλα θέματα είχαν οι εκπρόσωποι του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης (ΑΣΓΕΚ) με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη στη Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παράλληλα ενημερώθηκε για την σκοπό, τις δράσεις ενημέρωσης κι εκπαίδευσης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΑΣΓΕΚ. Οι παριστάμενες εκπρόσωποί του συλλόγου : α) Μαρία Πιτσικάκη – Πρόεδρος, β) Εβελίνα Μπάκιντα – Αντιπρόεδρος, γ) Πάτη Φανουράκη-Μπαρμπαρήγου – Γενική Γραμματέας και δ) Αργυρώ Καμπέλη – Ταμίας εξήραν τη σημασία της συνεισφοράς των γυναικών-μελών του στη διατήρηση παραδοσιακών τεχνικών και τη συνοχή των ανά τη Κρήτη τοπικών κοινωνιών.

Έδωσαν δε έμφαση στη συμμετοχή του Συλλόγου με έργα υφαντικής στην έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Ελληνικός Κόσμος στην έκθεση «100 χρόνια Ελληνική Μόδα», καθώς και σε ντοκιμαντέρ που γυρίζεται, σε συνεργασία με το ΙΤΕ, με θέμα την εξέλιξη της υφαντουργίας στην Κρήτη. Εξ' ίσου εμφατική ήταν κι ενημέρωση περί εν εξελίξει έρευνας που διεξάγεται σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης για το πώς επηρέασε η πανδημία τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κρήτη, με αποκορύφωμα την ακύρωση της καθιερωμένης καλοκαιρινής έκθεσης του ΑΣΓΕΚ στη Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.  

Ο κος Παπαδεράκης αφού δήλωσε συμπαραστάτης στις προσπάθειες των γυναικών επιχειρηματιών και συνοδοιπόρος στ' όραμά του ΑΣΓΕΚ, που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσπάθεια, εκκίνησε εποικοδομητική κουβέντα. Πρότεινε τρόπους να διευρυνθούν ισότιμα οι δράσεις του ΑΣΓΕΚ σε όλους τους νομούς του νησιού και κυρίως να τύχουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των γυναικών στήριξης με όρους διάρθρωσης κι ενίσχυσης αλυσίδας αξιών βιοτεχνικών κλάδων.

Συζητήθηκε το παράδειγμα του κλάδου της μόδας, βασισμένου στο Κρητικό υφαντό και μοτίβο καθώς και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός marketplace.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε πως θα αναζητήσει τρόπους ενίσχυσης γυναικών επιχειρηματιών μέσα από προγράμματα και δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ