Υφυπουργός Αθλητισμόυ: Διορία έως 30/11 στα σωματεία να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις στην ΓΓΑ

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε έκανε γνωστό ότι τα σωματεία έχουν προθεσμία μέχρι τις 30/11 για να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Στις 30/10/2020 ολοκληρώνεται από τις Υπηρεσίες η α' φάση ελέγχου των ολοκληρωμένων αιτήσεων. Για τις εν λόγω αιτήσεις που δεν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος, η ΓΓΑ στις 2/11/2020 θα αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα προκειμένου τα σωματεία να εισέλθουν ξανά στην αίτηση τους και να διορθώσουν τα λάθη τους.

Ως χρονικό διάστημα που μπορούν να θεραπεύσουν την αίτηση τους ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2020! Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Τα σωματεία που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την αίτησή τους θα πρέπει να το κάνουν μέχρι στις 30/11/2020, εάν φυσικά επιθυμούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση και να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους των οικείων ομοσπονδιών τους.

Σε αυτή την φάση οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., καθώς θα ολοκληρώνουν τον έλεγχο κάθε αίτησης, θα αποστέλλουν ταυτόχρονα ηλεκτρονικό μήνυμα στο εκάστοτε σωματείο προκειμένου αυτό να μπαίνει απευθείας στην αίτηση του και να διορθώνει τα όποια λάθη του.

Ως διάστημα θεραπείας των προαναφερόμενων αιτήσεων ορίζεται η 11η Δεκεμβρίου 2020.

Διευκρινίζεται, βέβαια, ότι το μητρώο αθλητικών σωματείων παραμένει ανοιχτό. Τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα ορίζονται μόνο για τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυσης λόγω Covid-19 και να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Κάνουμε σαφές ότι:

Όσα σωματεία, ωστόσο, εγγραφούν ή/και ολοκληρώσουν την αίτηση τους στο μητρώο πέραν της παραπάνω ημερομηνίας, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης ούτε στους εκλογικούς καταλόγους».

Υπενθυμίζουμε ότι από το Ηράκλειο έχουν ξεκινήσει και υποβάλλει αίτηση 9 σωματεία, τα οποία περιμένουν την έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Πρόκειται για τον Ζαρό, τη Βόνη, τις Μοίρες, τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη, την Παλιανή, τον Πόρο, τον Ποσειδώνα, τον ΠΟΗ και τον ΠΟΑ. Σε όλες τις ομάδες πλην του ΠΟΑ στην επίσημη λίστα της Γ.Γ.Α εμφανίζονται ως ολοκληρωμένες οι αιτήσεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ