Επίθεση στη Γαλλία: Τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη – Τι είπε στους αστυνομικούς

Petite Perle 300×250

Τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία έγιναν γνωστά.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και είπε στους αστυνομικούς ότι ονομάζεται Μπραχίμ και είναι 25 ετών. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Point, ακόμα δεν έχει τεκμηριωθεί επισήμως η ταυτότητά του.

Ο δράστης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας ότι έδρασε μόνος του και περιγράφοντας τα όσα έγιναν χωρίς λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την Le Parisien, ο δράστης, που κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναζε "Αλλάχου Ακμπάρ", μιλούσε αραβικά.

Η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Από την επίθεση με μαχαίρι έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος της. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Η Γαλλία αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ