Κορωνοΐος: Έντονη ανησυχία Αρκουμανέα για Θεσσαλονίκη

Petite Perle 300×250

Ουρές για τα rapid tests

 Θέμα χρόνου να περάσει στο «κόκκινο» της επιτήρησης η Θεσσαλονίκη, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα να πηγαίνει εκτάκτως στη συμπρωτεύουσα.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια… ανάσα από το να γίνει «κόκκινη» στο επίπεδο επιτήρησης λόγω του κορονοϊού. Η συμπρωτεύουσα ήταν στο επίκεντρο της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των λοιμωξιλόγων που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (28/10), με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, να πηγαίνει την Πέμπτη (29/10) στην πόλη καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Τα 384 νέα κρούσματα της Τετάρτης (28/10) στη Θεσσαλονίκη έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, με τον κ. Αρκουμανέα να έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα στις 12:00 και λίγη ώρα αργότερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μαζί με τον Περιφερειάρχη, αναμένεται να επισκεφθούν στις 13:30 το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Βίλα Αλλατίνι.

Ουρές για τα rapid tests

Η έξαρση κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα, οδήγησε τον ΕΟΔΥ και στο να διεξάγει νέο κύκλο δωρεάν τεστ στους πολίτες. Όπως έγινε γνωστό, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα από κινητές μονάδες υγείας (ΚΟΜΥ), θα κάνουν δωρεάν rapid tests στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η διαδικασία θα αρχίσει στις 10:00 της Πέμπτης (29/10) και θα διαρκέσει ως τις 8:00 το βράδυ.

Ήδη από νωρίς το πρωί, αρκετοί πολίτες έχουν αρχίσει να πηγαίνουν στο σημείο κι έχουν σχηματίσει ουρές έτσι ώστε να περάσουν από τεστ και να μάθουν αν είναι θετικοί στον κορωνοϊό ή όχι.

Πηγή: www.newsbomb.gr – https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1131744/koronoios-entoni-anisyxia-arkoymanea-gia-thessaloniki-oyres-gia-ta-rapid-tests

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ