Ο φύλακας των Λινοπεραμάτων (φωτο -βίντεο)

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Το πιο σύγχρονο ρυμουλκό της Κρήτης, στο λιμάνι της Παντάνασσας

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Το όνομά του είναι «Ελληνοπεράματα», είναι παντός καιρού, έχει μήκος 23 μέτρα και πλάτος 8 μέτρα , η υποδύναμή του είναι 2.400 άλογα, και η δύναμη έλξης του 35 τόνοι.

Είναι το νεότευκτο ρυμουλκό ασφαλείας ελληνικής κατασκευής- έτος 2020- που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Παντάνασσας.  Η ναυπήγησή του έγινε στον Βόλο.

Η αποστολή του εξαιρετικά σημαντική.  Χάρη στα υψηλά του στάνταρ και στο σύστημα πυρασφάλειας που διαθέτει μπορεί να επιχειρήσει και να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές σε περιπτώσεις εξαιρετικής ανάγκης.

Είναι ενδεικτικό  ότι ακτίνα της ρίψης  του νερού από τα «πυροσβεστικά κανονάκια»  έχει εμβέλεια άνω των 100 μέτρων  με 17.000 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα.

Επιπλέον με δύναμη ικανή να μεταφέρει ακόμα και ένα κρουαζιερόπλοιο μήκος 300 μέτρων(!), μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στις διαδικασίες πρόσδεσης και απόδεσης, πλοίων και φορτηγών πλοίων.

Τα Λινοπέραματα, μια περιοχή όπου εδρεύουν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και οι εγκαταστάσεις καυσίμων και υγραερίου, έχει αποκτήσει  ακόμα έναν φύλακα.

Το πλήρωμα είναι τετραμελές.

 Καπετάνιος είναι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και μηχανικός ο Λευτέρης Αποστολάκης.  

Το ελληνικό ρυμουλκό «ΕΛΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ» είναι το νέο απόκτημα της οικογένειας του  Μανώλη Παπαδάκη και του γιου του Κώστα. Είναι το τέταρτο ρυμουλκό του στόλου, που έχει αναπτύξει η οικογένεια Παπαδάκη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το ρυμουλκό επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων : ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας,  ο   διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος,  Μενέλαος Δαφέρμος, ο υποδιοικητής, Δημήτρης Μορφονιός, ο ανθυπασπιστής Λ.Σ και μέλος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιάννης Κοτσυφός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Γεναράκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς , Γιάννης Στρατάκης υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, και εκπρόσωποι εταιριών που εδρεύουν στα Λινοπεράματα.

Ξεναγήθηκαν στους  χώρους τους, και ενημερώθηκαν για τις  δυνατότητές του.

Ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος δώρισε στον κ. Μανώλη Παπαδάκη την εικόνα του Αγίου Νικόλαου και αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί αλλά και στη συμβολή των ρυμουλκών.  

Μετά την ξενάγηση, οι ιδιοκτήτες παρέθεσαν γεύμα στην  Ροδιά στην  ταβέρνα Απέραντο Γαλάζιο.  

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...