ΣΑΜΟΣ: Στο νησί ο Ν. Χαρδαλιάς – Αναφορές για τραυματίες (video)

Petite Perle 300×250

Ισχυρός σεισμός 6,7 R και μεγάλης διάρκειας σημειώθηκε νωρίτερα 17,8χλμ Βορειο-δυτικά της Σάμου. Έγινε αισθητός στην Κρήτη και την Αθήνα καθώς και σε άλλες περιοχές. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει εσπευσμένα στη Σάμο καθώς υπάρχουν αναφορές για ζημιές καθώς  επίσης  αναφορές και για τέσσερις τραυματίες με ορθοπεδικά κυρίως προβλήματα.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις καταρρεύσεις κτηρίων στη Σμύρνη.

Προκαλούν σοκ οι εικόνες από την κατάρρευση κτηρίων στη Σμύρνη με τους ανθρώπους να είναι σε απόγνωση και να καλούν σε βοήθεια.

Δείτε τις  πρώτες εικόνες από τον σεισμό στη Σάμο.


Tα νερά της θάλασσας βγήκαν στη στεριά και πλημμύρισαν τους δρόμους σαν να επρόκειτο για τσουνάμι.

Το ίδιο φαινόμενο και σε μεγαλύτερη ένταση συνέβη και στη Σμύρνη.

Στο νησί της Σάμου έχουν αναφερθεί ζημιές σε παλιά κτήρια, ενώ κατέρρευσε κομμάτι της εκκλησίας στο Καρλόβασι.



Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ο σεισμός της Σαμου 13.50 περίπου, σήμερα όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Βόλου που ανήκει στο σχολικό δίκτυο SNAC Erasmus που έχει εγκατασταθεί από το Αστεροσκοπείο Αθηνών υπο την αιγίδα του Gerasimos Chouliaras (πρώτη εικόνα), αναφέρει ο σεισμολόγος Σεραφείμ Σπανός και προσθέτει  ότι "Η θέση των σταθμών στο ίδιο δίκτυο μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Σμύρνης (Τουρκία) (δεύτερη εικόνα). Το σεισμογράφημα του ίδιου σεισμού όπως καταγράφηκε από το σεισμογράφο του Τουρκικού κολεγίου Ozel. Μιά σχεδόν ώρα μετά η γη συνεχίζει να κουνιέται"

Mέσω του 112 η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας  έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του νησιού με προειδοποίηση για τσουνάμι.

Στους δήμους Μυτιλήνης και δυτικής Λέσβου δεν καταγράφονται προβλήματα. Στη Χίο δεν έχουν μέχρι τώρα δηλωθεί τραυματισμοί. Έχουν πέσει βράχια σε οδικό δίκτυο κυρίως στη  νότια Χίο και κάποια παλιά σπίτια στα χωριά Καλλιμασιά, Βουνό κ Φλάτσια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ