Χ. Μαμουλάκης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο

Petite Perle 300×250

"H Κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί"

«Τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων δεν αφορούν το σύνολο αυτών, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας να απειλούνται με λουκέτο», ανέφερε στην ομιλία του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης, στο πλαίσιο της Επίκαιρης Επερώτησης 54 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Και υπενθύμισε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής που ενεργοποίησαν οι Περιφέρειες – οι οποίες υιοθέτησαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – επικρίνοντας ωστόσο την Κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δεν αξιοποιεί αυτή τη δυνατότητα σε εθνικό επίπεδο.

«Αν κρίνουμε από τον πτωχευτικό κώδικα, η πρόθεση για την μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει στα χέρια της η Κυβέρνηση, σε όλο τους το φάσμα, είναι μάλλον η ίδια: Η επιτάχυνση της ρευστοποίησης της περιουσίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όφελος μεγαλύτερων επιχειρηματικών σχημάτων», είπε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά παραδείγματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το ελαστικοποιημένο νομικό πλαίσιο. Όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, όπου η Κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει voucher για την αγορά υπηρεσίας φύλαξης παιδιών, ηλικιωμένων και AMEA, ενώ ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δύναται να παραμείνει στο σπίτι με εγγυημένο από το κράτος το 50% του μισθού αν υπάρχει στο σπίτι παιδί κάτω από 12 χρονών. Παράλληλα, το κόστος για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των παιδιών που κλήθηκαν πέρυσι να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το σπίτι καλύφθηκε πλήρως από το κράτος, ενώ σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μέτρα των μη-επιστρεπτέων ενισχύσεων αφορούν όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες οριζόντια, ανεξάρτητα από άλλα εισοδήματα, μισθούς ή συντάξεις. Παραδείγματα που η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ