Πότε ανεβαίνουν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2021

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Πώς γίνεται η εκτύπωση και η πληρωμή

Μέσα στις επόμενες μέρες ανεβαίνουν τα τέλη κυκλοφορίας στο Taxisnet από την ΑΑΔΕ. Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν τον Νοέμβριο και μπορούν να αποπληρωθούν σε 9 έως 12 άτοκες δόσεις.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να τυπωθούν είτε μέσω taxis είτε με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μέχρι το Δεκέμβριο, ενώ όσοι δε θέλουν να ανανεώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μπορούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να παραδώσουν τις πινακίδες τους.

Τα δεδομένα που ισχύουν όπως και κάθε χρονιά για τα τέλη κυκλοφορίας είναι ότι οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να εξοφλήσουν τα ποσά που τους αναλογούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να αναρτηθούν το Νοέμβριο για τα οχήματα που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν ακριβώς τα ίδια ποσά με πέρυσι.

Η μεγάλη αλλαγή αναμένεται να ισχύσει για όσα οχήματα ταξινομηθούν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2020 καθώς τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρότυπο μέτρησης εκπομπών CO2 το λεγόμενο WLTP το οποίο αυξάνει από 15% τις μέσες εκπομπές CO2 των οχημάτων.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αυξήσει κατά 20% τα όρια των εκπομπών CO2 όπου και αλλάζουν οι συντελεστές χρέωσης οπότε οι καταναλωτές να μην επιβαρυνθούν από τις νέες αυξημένες εκπομπές CO2 των οχημάτων.

Ωστόσο υπάρχει και ακόμη μία πρόταση σύμφωνα με την οποία θα αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα ρυπογόνα μοντέλα.

Πηγή: www.ieidiseis.gr – https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/item/66018-pote-anevainoun-sto-taxisnet-apo-tin-aade-ta-teli-kykloforias-2021-i-ektyposi

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...