Ισοπαλία για Δαμάστα 1-1 στο Μάλεμε με Πλατανιά – Νέα γκολάρα του Ολιβέιρα

Petite Perle 300×250

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Δαμάστας στο Μάλεμε με τον Πλατανιά, ένα παιχνίδι με δύναμη, πολλές μονομαχίες και λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

To παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τον Πλατανιά, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρτίνεζ. Το πέναλτι δόθηκε σε ανατροπή του Γιακουμάκη από τον Δημαράκη.

Στη συνέχεια η Δαμάστα έψαξε να βρει τα πατήματά της, με το γκολ να την έχει επηρεάσει και μετά το 25' ο Γιάννης Χατζησεβαστός άλλαξε σχηματισμό με την ομάδα να έχει καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ισοφάρισε στο 34' με ένα εκπληκτικό γκολ με μονοκόμματο σουτ του Μιγκέλ Ολιβέιρα που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτό ήταν το 5ο φετινό γκολ του Πορτογάλου επιθετικού της Δαμάστας.

Στην επανάληψη το ματς δεν είχε ρυθμό, με σκληρά μαρκαρίσματα και την Δαμάστα να κρατά το 1-1 στο 91' με πλασέ του Γιακουμάκη σε αντεπίθεση και τον Ταβλαδωράκη να σώζει τη μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή. Επόμενο παιχνίδι για την Δαμάστα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής είναι το εντός έδρας με την Παλαιόχωρα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Κόλτζος): Πενταράκης, Γελαδάρης, Κατσαρός, Παπατζίκος, Ιμέρι, Λεωνιδόπουλος, Μαρτίνεζ, Γιακουμάκης, Μαρκουλάκης, Καρβούνης, Νομικός.

ΔΑΜΑΣΤΑ (Γιάννης Χατζησεβαστός): Δημαράκης, Μπάμπης, Αννιτσάκης, Παπαδομιχελάκης, Ταβλαδωράκης, Μηλιαράκης, Ολιβέιρα (74' λ.τ. Ζερβός), Μειρέλες, Καμπεράι (90' Παπανδρέου), Απoστολάκης (63' Χατζηστάμου, 90' λ.τ Μπιμπίρης), Κομνηνός.

Κόλτζος: Αρχίζει και αποδίδει η δουλειά μας

Ευτυχής για τον πρώτο βαθμό που απέσπασε η ομάδα του στο πρωτάθλημα και για την απόδοση που είχαν οι παίκτες του, το πρόσωπο που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στη Δαμάστα δήλωσε ο Γιώργος Κόλτζος.

«Αρχίζει και αποδίδει η δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα του ενός μήνα. Αυτός ο βαθμός είναι ψυχολογίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Πλατανιά, ο οποίος δήλωσε ότι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα του θα "στρώνει" ακόμα περισσότερο, διεκδικώντας το βασικό στόχο που έχει για φέτος, που είναι η παραμονή στην Γ' Εθνική.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεων του ο προπονητής του Πλατανιά στάθηκε στα δύο παιδιά που έφυγαν άδικα στο σεισμό της Σάμου.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για το χαμό των δύο παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα στο σεισμό της Σάμου και να ευχηθούμε να είναι τα τελευταία που χάνονται από ένα τόσο άσχημο γεγονός», σημείωσε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας με την αναφορά του στο παιχνίδι ως εξής: «Ηταν ένα παιχνίδι όπου σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μας πλάνο ουσιαστικά παρουσιαστήκαμε πανέτοιμοι. Επειδή σήμερα η ομάδα συμπληρώνει ένα μήνα από την προετοιμασία είχαμε δώσει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Θεωρώ ότι παρουσιαστήκαμε πανέτοιμοι από τακτικής άποψης. Για 90 λεπτά υπάρχει μόνο μία τελική της Δαμάστας στον αγώνα, το γκολ που πετυχαίνει, είναι πανέμορφο με τον Ολιβέιρα. Ηταν ένα παιχνίδι όπου το ελέγχαμε απόλυτα, καταφέραμε να προηγηθούμε πάρα πολύ νωρίς, πετυχαίνοντας το γκολ, στη συνέχεια όμως επειδή η ανάγκη για βαθμούς ήταν μεγάλη και επειδή βρισκόμαστε στην 4η αγωνιστική, αυτό μας έκανε να οπισθοχωρήσουμε στο πρώτο ημίχρονο, με συνέπεια να έρθει η ισοφάριση και κατά συνέπεια ν' αλλάξει και λίγο η ψυχολογία μας. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε 2-3 κλασικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα αυτή στο 92' με τον Γιακουμάκη όπου εάν δεν την αποσοβούσε ο Ταβλαδωράκης νομίζω, σίγουρα θα μιλούσαμε σήμερα για την πρώτη μας νίκη.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, πραγματικά ήταν εξαιρετικοί. Αρχίζει και αποδίδει η δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα του ενός μήνα. Αυτός ο βαθμός είναι ψυχολογίας. Σημειώσαμε και το πρώτο μας γκολ στο πρωτάθλημα παρότι αναγκαστήκαμε για μία ακόμα αγωνιστική να παίξουμε χωρίς τον βασικό μας σέντερ φορ, τον Θεοδωρίδη, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στην προθέρμανση και αυτό μας άλλαξε πάρα πολύ τα πλάνα. Παρ' όλα αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι έτσι όπως τα θέλουμε, πειθαρχημένα, παθιασμένα… Ο βαθμός αυτός ήρθε για μας στο πρωτάθλημα σε μια περίοδο που είναι πάρα πολύ σημαντική εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Η ομάδα βαθμό-βαθμό, νίκη-νίκη θα βρει το δρόμο της και θα πετύχει το στόχο για τη φετινή σεζόν», ήταν οι δηλώσεις από τον Γιώργο Κόλτζο.

Χατζησεβαστός: Δίκαιος ο βαθμός στην έδρα του Πλατανιά

Δίκαιο χαρακτήρισε το ισόπαλο 1-1 της ομάδας του απέναντι στον Πλατανιά ο προπονητής της Δαμάστας, Γιάννης Χατζησεβαστός.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ηρακλείου αναγνώρισε μάλιστα ότι ο Πλατανιάς θα παρουσιαστεί ακόμη πιο βελτιωμένος στην πορεία της σεζόν και δεν θα έχει καμία σχέση η εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

«Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον Πλατανιά. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, ήταν εξαιρετικοί και παρόλο που το παιχνίδι ήταν δυνατό το κράτησαν σε υψηλό αθλητικό επίπεδο. Βγάζουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, καθώς αυτό ήταν το τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι μας σε τέσσερις αγωνιστικές. Ξέραμε ότι είχαμε να παίξουμε με μία ομάδα η οποία διψούσε για τους πρώτους της βαθμούς, δεν είναι η πραγματική εικόνα αυτή που έχει δείξει μέχρι τώρα ο Πλατανιάς, η πραγματική του εικόνα θεωρώ πως θα είναι πολύ καλύτερη ακόμα και από αυτό που είδαμε σήμερα, το οποίο το περιμέναμε μετά τις δύο προσθήκες που έχει κάνει. Θα είναι μια δύσκολη έδρα και νομίζω ότι ο βαθμός που πήραμε, κρίνεται δίκαιος βάσει ευκαιριών και γενικότερα τον αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο δεν το ξεκινήσαμε καλά, νομίζω ότι μετά το πρώτο 20λεπτο-25λεπτο ισορροπήσαμε, αλλάζοντας το σχηματισμό μας και είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε μία ευκαιρία με τον Βασίλη Μπάμπη να κάνουμε το 2-1 ώστε να καθαρίσουμε το παιχνίδι, αλλά σίγουρα και ο Πλατανιάς έχασε στα τελευταία λεπτά μια ευκαιρία όπου θα μπορούσε να έχει πάρει το παιχνίδι, οπότε αυτό το αποτέλεσμα κρίνεται κατά την άποψή μου δίκαιο».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ