Έτοιμο το teaser του ντοκιμαντέρ για τα Κρητικά Κρασιά (video)

Petite Perle 300×250

Δημοσιεύθηκε στο κανάλι του στο Youtube (WineCellarStories) το βίντεο που παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με θέμα τον Κρητικό αμπελώνα, τα Κρητικά κρασιά και τους ανθρώπους που τα παράγουν. Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με την παρουσίαση των τοπικών ποικιλιών κρασοστάφυλων, τα μοναδικά κρασιά που παράγονται από αυτά, και αναδεικνύει το ταπεραμέντο των ανθρώπων που βάζουν την προσωπική τους πινελιά στα κρασιά της Κρήτης. Μεταξύ άλλων θίγονται ζητήματα κλιματικής αλλαγής και πως επηρεάζονται τα κρασιά από αυτήν, ανάγκες αναμπέλωσης, η κατάσταση της φυλλοξήρας και το μέλλον των Κρητικών κρασιών στην παγκόσμια αγορά.

Επιδίωξη είναι το ντοκιμαντέρ να γνωρίσει το Κρητικό κρασί στους οινόφιλους σε Αμερική και Αυστραλία. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, οινολόγους, αμπελουργούς, οινοποιούς και ειδήμονες στον χώρο του οίνου, γυρίσματα σε αμπελώνες και οινοποιεία της Κρήτης καθώς και σε σημαντικές τοποθεσίες στην Αμερική, όπως Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον D.C.

Πρωταγωνιστούν ο MasterofWineΚωνσταντίνος Λαζαράκης, ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μανόλης Σταυρακάκης, η Επίκουρη Καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΜαριτίναΣταυρακάκη και οι οινοποιοί: Μαρία Τιτάκη, Νίκος Γαβαλάς, Γιώργος Λυραράκης, Λευτέρης Διγενάκης, Εμμανουέλα και Νίκη Πατεριανάκη, Ζαχαρίας Διαμαντάκης, Στέλιος Κλάδος, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, AfsinMolavi, Ανδρέας και Αντώνης Ντουράκης, Απόστολος Αλεξάκης και ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβελάκης. Μαζί τους συμπρωταγωνιστούν: η Επίκουρη Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αικατερίνη Μπινιάρη, ο γεωπόνος Νίκος Σωμαράκης, ο οινολόγος Μάνθος Γιαλιτάκης, ο τ. Ηγούμενος της Μονής Τοπλού π. Φιλόθεος, οι μουσικοί Νίκος Βλατάς και Βασίλης Ξυλούρης καθώς και σομελιέ, οινόφιλοι και ειδικοί στον χώρο του κρασιού εξ Αμερικής.Η φωτογραφία του πόστερ του ντοκιμαντέρ είναι του Λάμπρου Λυραράκη.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «WineCellarStories: Crete» θα έχει διάρκεια 90 λεπτά και θα προβληθεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Amazon. Αποτελεί το πρώτο από μια σειρά ντοκιμαντέρ για τις οινοπαραγωγικές περιοχές και το κρασί της Ελλάδας.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μανόλης Σταυρακάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κρητικός αμπελώνας, από τους παλαιότερους στον κόσμο και ο αρχαιότερος του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου, χαρακτηρίζεται από τον ποικιλιακό πλούτο και τη σχετικά μεγάλη για νησιωτικό αμπελώνα έκταση»

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «τα κρητικά κρασιά είναι συνυφασμένα με την ιστορία του νησιού όπου δείχνει μια σταθερά ανοδική πορεία σε ποιότητα και ενδιαφέρουσες εκφράσεις των γηγενών σταφυλιών»

Ο Ζαχαρίας Διαμαντάκης, ταμίας του Δικτύου Κρασιών Κρήτης (WinesofCrete)δήλωσε: «με το συμβάν της πανδημίας ακυρώθηκαν όλες οι εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά ευελπιστούμε το ντοκιμαντέρ αυτό να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των κρητικών κρασιών σε Αμερική και Αυστραλία»

Η σκηνοθέτης και παραγωγός του ντοκιμαντέρ Χρυσούλα Τζωρτζάκη ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της παραγωγής, όπως επίσης και όλους τους οινοποιούς για την άψογη συνεργασία, ενώ αναμένεται να γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ σε Αμερική και Αυστραλία το φθινόπωρο του 2021.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ