Μανώλης Συντυχάκης για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Petite Perle 300×250

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Βουλη

Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του υφυπουργού αθλητισμού, που με όχημα το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» θέλουν να αποκλείσουν σωματεία από τις εκλογές για να αποκτήσουν τον έλεγχο των αθλητικών ομοσπονδιών, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Ο Μανώλης Συντυχάκης υπογράμμισε πως παρουσιάζεται απίστευτη κωλυσιεργία στον έλεγχο των αιτήσεων που έχουν κάνει τα σωματεία για να ενταχθούν στο Μητρώο.

Σημειώνεται πως οι εκλογές θα γίνουν αυτό το μήνα, ενώ προϋπόθεση για τη συμμετοχή των σωματείων είναι να έχουν ενταχθεί στο Μητρώο, το οποίο έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να πάει στον διορισμό προσωρινών διοικήσεων ή να κηρύξει έκπτωτες τις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων, ενώ πρότεινε να δοθεί αναβολή στις εκλογές. Επίσης, σημείωσε πως συνιστά σκανδαλώδη μεθόδευση η ανάθεση του Μητρώου σε ιδιωτική εταιρεία (απευθείας ανάθεση).

Προκλητικός και θρασύς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταλόγισε άγνοια στο ΚΚΕ. Ωστόσο, τα ίδια τα στοιχεία που παρουσίασε, επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες του ΚΚΕ ότι γίνεται προσπάθεια να ελεγχθούν οι εκλογές μέσω του αποκλεισμού σωματείων από αυτές. Συγκεκριμένα, έχουμε 5.390 σωματεία που άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο, εκ των οποίων 4.987 προχώρησαν στην αίτηση. Τελικά, σύμφωνα με τον υπουργό, 206 σωματεία «είναι απολύτως νόμιμα», δηλαδή ένας πολύ μικρός αριθμός.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ