Nίκος Χαρδαλιάς :" Aκολουθούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα με καθημερινά τεστ κάθε εβδομάδα σε όλους τους αθλητές"

Στα θέματα του αθλητισμού αναφέρθηκε εκτενώς σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στην επιλογή της διεξαγωγής της Super League 1 εξήγησε τους λόγους που επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων.

«Δεν στοχοποιούμε καμία κατηγορία επαγγελματιών, ανθρώπων ή κλάδων. Τα κριτήριά μας είναι απόλυτα επιδημιολογικά. Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό, απ'ότι γίνεται παγκόσμια. Κάνουμε αυτό που μας προτείνουν οι ειδικοί. Δίνουμε χώρο και προασπίζουμε το σύστημα υγείας. Προέχει η ανθρώπινη ζωή» ανέφερε και τόνισε σχετικά με τις «μεγάλες» κατηγορίες.

Και συνέχισε λέγοντας :

«Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι πως στην Super και Basket League και φυσικά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ακολουθούνται τα ευρωπαϊκά υγειονομικά πρωτόκολλα με καθημερινά τεστ κάθε εβδομάδα σε όλους τους αθλητές και όλους του συνοδούς. Ανοιχτοί είμαστε και στην Super League 2 και σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και τα αθλήματα αλλά χωρίς εκπτώσεις στην δημόσια υγεία. Είμαστε εδώ για να μας υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα εφαρμόζουν ακριβώς ότι και στην Super League.

Όχι με διάφορα rapid test επειδή είναι φθηνά αλλά με μοριακό έλεγχο. Σέβομαι πραγματικά και αισθάνομαι ότι έχω υπηρετήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην πορεία μου αυτή. Δεν μπορεί να ακούγεται ότι τελειώνει για πάντα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επειδή για ένα μήνα θα χρειαστεί ο καθένας μας προφανώς να κάνει υπομονή, προφανώς να θυσιάσει το δικαίωμά του στην άθληση. Είναι ώρα ευθύνης…»

Πηγή: www.sport-fm.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ