Σωκράτης Βαρδάκης για τις εκκρεμότητες στις συντάξεις

Petite Perle 300×250

«Ο κ. Βρούτσης αντί για απονομή σύνταξης με ένα κλικ, κυνηγάει το ρεκόρ εκκρεμοτήτων στις συντάξεις»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά τη λειτουργία του το Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Αγίου Μηνά, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Νίκο Ροκαδάκη ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση, το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι εκείνο που προκαλεί αλυσιδωτές παρενέργειες, καθώς η υποχρέωση που υπάρχει από την ίδρυση του ΕΦΚΑ για δημιουργία τμήματος συντάξεων στο εν λόγω Υποκατάστημα, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί με τα τωρινά δεδομένα.

Επιπλέον ο κ. Ροκαδάκης ενημέρωσε επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιδιόκτητο κτήριο της οδού Αγίου Μηνά.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του τόνισε: «Δυστυχώς η υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του ΕΦΚΑ δεν αρκούν, καθώς συνεχώς αυξάνονται οι συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού, ενώ η Κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια» στο γεγονός αυτό και δεν προχωρά σε καμία διαδικασία ενίσχυσης του Φορέα. Η Κυβέρνηση ωστόσο έχει επωμιστεί και με μία μεγάλη ευθύνη επιπλέον. Παρέλαβε 90.000 εκκρεμότητες συνταξιοδοτικών αιτημάτων και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχει κατορθώσει να τριπλασιάσει το νούμερο και σήμερα οι εκκρεμότητες ανέρχονται σε 270.000, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού του ΕΦΚΑ. Συνεπώς οφείλεται στους πολίτες μία εξήγηση, την ώρα που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, προειδοποίησε πρόσφατα για «δημοσιονομική βόμβα» των συντάξεων που τελούν σε εκκρεμότητα. Αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, πρόκειται για ανικανότητα να διαχειριστούν την κατάσταση.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ