Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι 12 της απαγωγής Μιχάλη Λεμπιδάκη

Petite Perle 300×250

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης των 12 ανδρών που το 2019 είχαν καταδικαστεί για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Λεμπιδάκη.

Σε πρώτο βαθμό τους είχαν επιβληθεί ποινές από 11 έτη μέχρι και 26 χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών. Οι βαρύτερες ποινές επιβλήθηκαν στους δυο εγκεφάλους της σπείρας από το Ρέθυμνο.

Αναλυτικά οι ποινές που είχαν επιβληθεί ήταν οι εξής:
26 έτη και 4 μήνες στον 46χρονο Ρεθεμνιώτη που  διαμένει στην Αθήνα
11 έτη στον 41χρονο που διαμένει στην Αθήνα
και 21 έτη στον 49χρονο επιχειρημαρτία από το Ρέθυμνο
20 έτη κάθειρξη στον 44χρονο ιδιοκτήτη μάντρας
25 έτη στον επονομαζόμενο «παππού»
20 έτη κάθειρξης και δυο μήνες και 20 ημέρες στον 61χρονο
26 έτη στον 46χρονο ακτιβιστή από το Ρέθυμνο
14 έτη και 2 μήνες στον 40χρονο, γνωστό ως «φιλόσοφο»
11 έτη στον 39χρονο που διαμένει στην Αθήνα
14 έτη κάθειρξη και 4 μήνες στον 41χρονο που είχε το ρόλο του φύλακα
25 έτη κάθειρξη και 4 μήνες στον 45χρονο
25 έτη στον νεαρό από τα Σφακιά.

Να θυμίσουμε πως η απαγωγή του επιχειρηματία είχε γίνει στις 3.30 το μεσημέρι  της 30ής Μαρτίου 2017 όταν κουκουλοφόροι με ομοιόμορφα στρατιωτικά ρούχα, μαύρες κουκούλες, γάντια και όπλα στα χέρια άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητό του τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης».

Ο επιχειρηματίας είχε μόλις επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό, όταν οι δράστες, χρησιμοποιώντας δύο κλεμμένα αυτοκίνητα δίχως πινακίδες κυκλοφορίας του έφραξαν τον δρόμο πέφτοντας πάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, μία Mercedes χρώματος ασημί. Με βαριοπούλα έσπασαν το τζάμι του οδηγού και απειλώντας τον με Καλάσνικοφ τον επιβίβασαν σε ένα από τα αυτοκίνητά τους.

Οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα διήνυσαν μερικά χιλιόμετρα και στην περιοχή κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πυρπόλησαν τα δύο κλεμμένα οχήματα και επιβιβάστηκαν σε τρίτο, ένα μαύρο τζιπ Cherokee με κατεύθυνση προς την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στην Ελλάδα που δοκίμασε τα όρια αντοχής του επιχειρηματία και της οικογένειάς του ενώ επί έξι και πλέον μήνες συγκλόνιζε την κοινή γνώμη.




Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ