Εκλογές ΗΠΑ : Συνεχείς ανατροπές

Petite Perle 300×250

Σε θρίλερ, όπως άλλωστε αναμενόταν εξελίσσεται η εκλογική βραδιά στις ΗΠΑ, καθώς όσο περνάει η ώρα έρχονται στο φως το αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, το θρίλερ για την εκλογή του νέου προέδρου αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες.

Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφέρει να κερδίσει ένα μικρό προβάδισμα, αφού φαίνεται να προηγείται σε πολλές από τις πολιτείες «κλειδιά». Αντιθέτως, όμως, ο Τζο Μπάιντεν, φαίνεται να συγκεντρώνει -προς το παρόν- περισσότερους εκλέκτορες.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος και μέχρι τις 06:00 ώρα Ελλάδας δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Οι εκλέκτορες

Σύμφωνα με προβλέψεις των New York Times και του NBC, ο Μπάιντεν εξασφάλιζε μέχρι τις 06:45 ώρα Ελλάδας 192 εκλέκτορες και ο Τραμπ 114, υπενθυμίζεται ότι νικητής αναδεικνύεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες.

Ποιες πολιτείες έχουν πάει στον Τραμπ

Μέχρι νωρίς το πρωί της Ελλάδας, ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει: Αλαμπάμα (9), Άρκανσο (6), Νότια Καρολίνα (9), Βόρεια Ντακότα (3), Νότια Ντακότα (3), Άινταχο (4), Ιντιάνα (11), Κάνσας (6), Κεντάκι (8), Λουιζιάνα (8), Μισισίπη (6), Μιζούρι (10), Νεμπράσκα (4 και δυνητικά 5), Οκλαχόμα (7), Τενεσί (11), Γιούτα (6), Δυτική Βιρτζίνια (5), Γουαϊόμινγκ (3).

Ποιες πολιτείες κερδίζει ο Μπάιντεν

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει: Καλιφόρνια (55), Κολοράντο (9), Κονέκτικατ (7), Ντέλαγουερ (3), Ιλινόι (20), Μέριλαντ (10), Μασαχουσέτη (11), Νιου Χάμσαϊρ (4), Νιου Τζέρσεϊ (14), Νέα Υόρκη (29), Νιου Μέξικο (5), Όρεγκον (7), Ρόουντ Άιλαντ (4), Βερμόντ (3), Βιρτζίνια (13), Ουάσινγκτον – Ομοσπονδιακή πρωτεύουσα (3), Ουάσινγκτον (12).

Εταιρείες στοιχημάτων βλέπουν πλέον νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Πλέον, σε ανατροπή όσων συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον προβάδισμα νίκης στις εκλογές στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας τελείως την αρχική πρόβλεψή τους, κατά την οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ήταν ο επικρατέστερος.

Κατά μια εταιρία η πιθανότητα νίκης του Τραμπ υπολογίζεται πως ανέρχεται στο 60%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες το πρωί χθες Τρίτης. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 40% από 61%.

Σύμφωνα με άλλη βρετανική εταιρία, ο Τραμπ έχει ακόμα πιο υψηλή πιθανότητα νίκης, 65%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 35% από 61%.

ΠΗΓΗ IN.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ