Τα ανακαινισμένα σχολεία των Καλεσών και του Κρουσώνα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Είδε από κοντά όσα έγιναν σε μόλις ένα χρόνο

Επίσκεψη – αυτοψία στα ανακαινισμένα σχολεία των Καλεσών και του Κρουσώνα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικής Υπηρεσίας, Παιδείας και Οικονομικών  Γιώργο Πετούση, Μπάμπη Κουτσογιάννη και Γρηγόρη Φασουλάκη αντίστοιχα.

Αρχικά, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο Καλεσών, όπου είδε τις αίθουσες του Νηπιαγωγείου και συνομίλησε με τις εκπαιδευτικούς για τυχόν επιπλέον ανάγκες που έχουν, με τις νηπιαγωγούς να εκφράζονται με θερμά λόγια για τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου με το ολπκαινούριο Νηπιαγωγείο, ζητώντας από τον Δήμαρχο μόνο ένα επιπλέον κλιματιστικό.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλεσών  Κώστας Δερμιτζάκης, όπου έδειξε στον Δήμαρχο και άλλα ζητήματα που χρήζουν άμεσης λύσης από το Δήμο Μαλεβιζίου, όπως το παλαιό Δημοτικό σχολείο, τα ετοιμόρροπα κτήρια, το νεκροταφείο του οικισμού και τα έργα της ΔΕΥΑΜ για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος με τους επιτελείς του επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Καλεσών, όπου μετά τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με την προσθήκη δύο επιπλέον αιθουσών, το σχολείο από 4θέσιο μετατράπηκε σε 6θέσιο με τους μικρούς μαθητές να χαίρονται το νέο τους σχολείο.

Σε συνομιλία με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου τα παιδιά ζήτησαν ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ στην αυλή του σχολείου, για να πάρουν τη θετική απάντηση του Δημάρχου ότι θα γίνει άμεσα.

Στα "στολίδια" του Κρουσώνα

Επόμενος σταθμός για  τον Δήμαρχο και το επιτελείο του ο Κρουσώνας.

Εκεί, η πρώτη επίσκεψη έγινε στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο που με τους νέους, σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους τα καθιστούν ως τα πρώτα πρότυπα Νηπιαγωγεία για όλο το Μαλεβίζι.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονισθεί, ότι η μόνη έλλειψη για τα Νηπιαγωγεία είναι παιχνίδια εξωτερικού χώρου, που φρόντισαν να ζητήσουν οι μικροί μαθητές από τον Δήμαρχο, ο οποίος αμέσως συμφώνησε και δήλωσε ότι το αίτημα των μικρότερων πολιτών του Δήμου θα γίνει σύντομα πράξη.

Σειρά είχαν το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Τα λόγια είναι λίγα για να εκφραστούν όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στα σχολεία του Κρουσώνα, τα οποία καθιστούν τα συγκεκριμένα ως τα καλύτερα του Μαλεβιζίου και με μεγάλη διαφορά!

Μάλιστα, ο Λυκειάρχης δήλωσε συγκεκριμένα στη Φωνή του Μαλεβιζίου ότι «Δεν θα μπορούσε το σχολείο μας να είναι καλύτερο. Η συνεργασία μας με τον Δήμο Μαλεβιζίου είναι άψογη και γι' αυτό έχουμε αυτά τα "στολίδια" στην περιοχή μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, ως εκπαιδευτική κοινότητα, διότι ό,τι ζητήσαμε έγινε πράξη και οφείλουμε να πούμε ένα θερμό ευχαριστώ στη Δημοτική Αρχή και το πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής κ. Ανδρέα Παντερή, που φρόντισαν για αυτές τις σύγχρονες και  αξιοπρεπείς εκπαιδευτικές υποδομές».

Ο Λυκειάρχης, μάλιστα, με περίσσιο ενθουσιασμό  ξενάγησε τους παρευρισκόμενους, ανάμεσά τους ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γρηγόρης Φασουλάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φώτης Τρυπιδάκης, στην ανακαινισμένη σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Κρουσώνα, που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά σε όλο το Μαλεβίζι!

Όπως έχει δηλώσει παλαιότερα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας: «Για εμάς αποτελεί αναγκαιότητα ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός εκπαιδευτικών υποδομών. Οι αξιοπρεπείς και σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές είναι προτεραιότητα μας» και σήμερα αυτές οι δηλώσεις έγιναν εικόνες…

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ