Το Γάζι αποκτάει το δικό του χώρο πολιτισμού-Δικαίωση για το Δήμαρχο

Petite Perle 300×250

Τι είπε ο Υπουργός Εσωτερικών στην ΠΕΔ Κρήτης

Την ένταξη έργων, που αφορούν στην Κρήτη, ύψους 15,8 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Μετά τη μεθοδική δουλειά αλλά και την προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου ο υπουργός ανακοίνωσε επίσημα την ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου:

Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και αλλαγή χρήσης διώροφου κτιρίου νομίμως υφιστάμενου, από αποθήκη σε κτίριο πολιτισμού, ύψους 3.100.000 εκατ. ευρώ

Αφορά το κτίριο του συνεταιρισμού στην οδό Καζαντζάκη και είναι και μία προσωπική επιτυχία για το Μενέλαο Μποκέα που κατάφερε με τα επιχειρήματα και τη μεθοδικότητα του να φέρει αυτό το μεγάλο έργο στο Δήμο Μαλεβιζίου και να δημιουργήσει ένα χώρο πολιτισμού στο κέντρο του Γαζίου.

Στο συγκεκριμένο κτίριο θα στεγαστεί και η αρχαιολογική συλλογή Μεταξά, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να έρθουν και άλλα αξιόλογα εκθέματα.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εκπονήσει τη μελέτη για να στεγαστεί βιβλιοθήκη με την ένταξη της στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Η παρέμβαση του κ. Θεοδωρικάκου κινήθηκε σε τρεις άξονες:

1.       Ζήτησε από τους Δημάρχους να συμβάλλουν μεθοδικά και με αυστηρότητα στην εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας.

2.       Τόνισε ότι Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό του έργο.

3.       Ανακοίνωσε ότι το ΥΠΕΣ επιταχύνει τους ρυθμούς ένταξης έργων στον πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με στόχο να συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο υπουργός  Εσωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, πως στις αρχές του νέου έτους θα έχουν συγκροτηθεί τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην Κρήτη, ώστε να διευκολυνθούν οι Δήμοι της Περιφέρειας στην υλοποίηση των έργων, μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Τα επτά έργα στην Κρήτη που εντάσσονται στο Αντώνης Τρίτσης:

1.       Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και αλλαγή χρήσης διώροφου κτιρίου νομίμως υφιστάμενου, από αποθήκη σε κτίριο πολιτισμού, ύψους 3.100.000 εκατ. ευρώ (Δήμος Μαλεβιζίου)

2.       Αναβάθμιση – Επέκταση των ΕΕΛ του Δήμου Χερσονήσου, ύψους 4.995.819,40 εκατ. ευρώ (ΔΕΥΑ Χερσονήσου)

3.       Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Ανωγείων (Ανακατασκευή – Βελτίωση – Τριτοβάθμια Επεξεργασία και Σύστημα Διάθεσης Εκροών), ύψους 1.800.000 εκατ. ευρώ (Δήμος Ανωγείων)

4.       Αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Γ. Αρκαδίου, ύψους 115.397,60 ευρώ (Δήμος Σητείας)

5.       Ανέγερση 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης, ύψους 3.604.375,20 εκατ. ευρώ (Δήμος Ρεθύμνης)

6.       Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Κισσάμου, ύψους 868.000 ευρώ (Δήμος Κισσάμου)

7.       Αποκατάσταση κτιρίου Φιλαρμονικής – Ωδείου Δήμου Ρεθύμνης, ύψους 1.273.978,57 εκατ. ευρώ (Δήμος Ρεθύμνης) 

«Σε αυτή τη δύσκολη φάση του κορωνοϊού θέλουμε να είναι, απολύτως, ξεκάθαρο ότι αυτό που κάνουμε είναι να επιταχύνουμε την εφαρμογή του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία, απολύτως, καθυστέρηση», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, απευθυνόμενος στους Δημάρχους.

Όπως ξεκαθάρισε: «ασφαλώς η μία πλευρά είναι η αντιμετώπιση των υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως θα πρέπει να φροντίζει να κρατιέται όρθια και ισχυρή η οικονομική ζωή, η πραγματοποίηση των έργων, τα οποία αντιμετωπίζουν σημαντικές κοινωνικές, τοπικές και Περιφερειακές ανάγκες, στην Κρήτη και σε ολόκληρη την Ελλάδα και δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, που θα είναι πολύ βασικό ζητούμενο για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ