Lockdown και τουρίστες: Με sms ή με χαρτί εξόδου η μετακίνησή τους

Petite Perle 300×250

Έχουν ακυρώσει τα πακέτα οι tour operators 

Το lockdown και η απαγόρευση μετακινήσεων που έχει τεθεί σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί επηρεάζει και το τουριστικό κομμάτι της χώρας.

Μπορεί να μην έχουν «κλείσει» τα αεροδρόμια της χώρας και να συνεχίζονται κανονικά οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ωστόσο οι επισκέπτες που είτε βρίσκονται στη χώρα, είτε αναμένεται να έρθουν θα πρέπει να συμμορφωθούν πλήρως με τα νέα δεδομένα και τα μέτρα του lockdown.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης, απαγορεύεται η άσκοπη μετακίνηση των τουριστών σε όλο το νησί. Όσοι θέλουν να μετακινηθούν θα πρέπει να αποστείλουν μήνυμα στο 13033.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία που έχουν αρκετό κόσμο μέσα. Η οδηγία είναι πως και οι τουρίστες θα εφαρμόζουν τα μέτρα που θα εφαρμόζουμε κι εμείς οι υπόλοιποι. Τους επηρεάζει κι εκείνους το lockdown γι' αυτό αν θέλουν να βγουν έξω, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033. Όσοι δεν μπορούν εξαιτίας δυσκολίας στην αποστολή μηνύματος τότε θα λαμβάνουν ειδικό χαρτί εξόδου από το ξενοδοχείο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την ενημέρωση της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όσοι τουρίστες εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

«Επιτρέπονται οι πτήσεις από τον τουρισμό με αρνητικό τεστ αλλά θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα. Πρέπει και οι τουρίστες να στέλνουν στο 13033 αν θέλουν να βγουν από το ξενοδοχείο. Δεν θα μπορούσε οι τουρίστες να αλωνίζουν ελεύθεροι, θα ήταν προκλητικό αν γινόταν αυτό», πρόσθεσε ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

Πολλές ακυρώσεις μετά το lockdown

Ήδη έχουν ακυρωθεί τα περισσότερα προγράμματα των tour operator εξαιτίας lockdown.

«Έχουν ήδη ακυρώσει όλοι οι τουρ οπερέιτορ. Κάποιοι θα έρθουνε με κάποιες τελευταίες πτήσεις στα μέσα του Νοεμβρίου. Οι μεν θα έρθουν για να μπουν στο τελευταίο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου και οι δε για να μείνουν στα σπίτια που έχουν εδώ για να περάσουν την καραντίνα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

Πηγή: www.cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ