Τηλεφωνική παρέμβαση του Μανώλη Συντυχάκη για τις πλημμύρες στο Καστέλλι Πεδιάδας και Οροπέδιο Λασιθίου

Petite Perle 300×250

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, επικοινώνησε σήμερα, 7 Νοέμβρη, με τους αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου, Νικόλαο Συριγωνάκη και Λασιθίου, Ιωάννη Γουλιδάκη, για τις μεγάλες πλημμύρες στο Καστέλλι Πεδιάδας και στο Οροπέδιο Λασιθίου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες της Περιφέρειας.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη με τα πλημμυρικά φαινόμενα, τις  σοβαρές ζημιές που έχουν καταγραφεί στο Οροπέδιο Λασιθίου και το Καστέλλι, που κυριολεκτικά  πνίγηκαν,  με τις κατολισθήσεις, τις καταστροφές στην παραγωγή, ακόμη και τον εγκλωβισμό ανθρώπων στο Καστέλλι, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τις ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, αλλά και της διοίκησης στην περιφέρεια και τους δήμους, για την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών. Η ένταση των καιρικών φαινομένων δε μπορεί να κρύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση.

Όπως οι κάτοικοι καταγγέλλουν οι καταστροφές ήταν αναμενόμενες, αφού τα χαντάκια δεν καθαρίζονται, οι δρόμοι γίνονται χωρίς αποστραγγιστικά έργα και γενικότερα είναι ανεπαρκής ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός. Τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στους δήμους και την περιφέρεια λαμβάνονται αποσπασματικά στη λογική κόστους οφέλους. Απαιτείται η κυβέρνηση να λάβει αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα,  ώστε να αποκατασταθούν οι καταστροφές στις περιοχές,  που ήταν ανοχύρωτες σε μια βαριά νεροποντή, και να αποζημιωθούν στο ακέραιο οι ζημιές.

Αντίστοιχη επικοινωνία με τον δήμαρχο Οροπεδίου είχε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Χαλκιαδάκης, που ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση, την οποία ο δήμαρχος είπε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο δεν υπήρχε σχεδιασμός για την πρόληψη, αλλά δεν υπάρχει ακόμη και τώρα μπροστά στην καταστροφή και ενόψει του χειμώνα.

Αύριο και μεθαύριο κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές σε Οροπέδιο και Πεδιάδα, ενώ από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΚΚΕ στις παραπάνω περιοχές βρίσκονται επί ποδός.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ