Θετικός και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Petite Perle 300×250

Μετά τον αντιδήμαρχο που νοσηλεύεται στη μονάδα Covid-19 – Σε καραντίνα όλη η επιτελική ομάδα, λέει ο Αντώνης Ζερβός – Το μήνυμά του

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του. 

Την ίδια ώρα ένας εκ των αντιδημάρχων, ο Χαρίλαος Αλεξάκης, ο οποίος επίσης είναι θετικός στο νέο φονικό ιό εισήχθη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μετά από την εμφάνιση υψηλού πυρετού. 

Μετά τον αντιδήμαρχό του, που βρέθηκε θετικός, ο Δήμαρχος κ. Ζερβός έσπευσε να κάνει το τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο βγήκε θετικό. 

Την προσβολή του από τον covid 19, ανακοινώνει με γραπτό μήνυμα του ο Δήμαρ-χος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

"Ήμασταν πολύ περήφανοι που η σύγχρονη μάστιγα του κορωνοϊού μας είχε "περι-ποιηθεί με αβρότητα" και με όλα τα μέτρα που εφαρμόζαμε ( τεστ σε όλο τον Δήμο έγκαιρα, καθαριότητα σχολείων, υπολογιστές για τηλε -εργασία, προμήθεια rapid test για έλεγχο των παιδιών μας, απολυμαντικά, απολυμάνσεις, τηλεδιασκέψεις των οργάνων του Δήμου), μάλλον εφησυχάσαμε και χάσαμε λίγο την προσοχή μας. Και ο κορωνοϊός έδειξε ότι δεν συγχωρεί έστω και την παραμικρή μας αμέλεια !

Έτσι μετά από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χάρη Αλεξάκη, επισκέφτηκε και μένα . Πριν λίγο μου ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ που έκανα το πρωί. Δυστυχώς εκείνη η συνάντηση της Τετάρτης που έγινε με φυσική παρουσία, παρ' όλο που το γραφείο είναι μεγάλο, δεν μας προστάτεψε και δυστυχώς επιτάθηκε με την συνάντηση των δύο μας την προηγούμενη Πέμπτη έστω και με μάσκες και ανοικτό παράθυρο όπως έχω ήδη ανακοινώσει.

Το κλείσιμο του Δήμου, όπως ανακοινώθηκε, έγινε διότι όλη η επιτελική ομάδα είναι σε καραντίνα είτε γιατί νοσεί (εγώ κι ο Χάρης Αλεξάκης) είτε ως στενές επαφές οι υπόλοιποι .
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το βράδυ, όταν η ομάδα που συνεδρίασε την Τετάρτη και Πέμπτη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ήταν μαζί μας, κάναμε rapid test και ήμουν αρνητικός .Θυμάστε τι είχα γράψει : '' … Τα rapid test δεν είναι πανάκια. Είναι εξαιρετικό ''εργαλείο'' . Αλλά απαιτείται επιβεβαίβωση με μοριακό τεστ PCR . Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι για ανεξέλεγκτη και βιαστική χρήση …. ''

Θα μας δοθεί ο χρόνος να συνεννοηθούμε με τους διευθυντές για την οργάνωση των εργασιών . Θα προσπαθήσουμε, από Τετάρτη, να ξαναγίνουν τεστ σε όλο τον Δήμο, και επί πληρωμή αν χρειαστεί . Να ξεκαθαρίσουμε ότι απέναντι στην πανδημία , μόνο την συγκέντρωση και προσοχή μας να αντιτάξουμε . Και ελπίζουμε ότι τα εμβόλια , από το 2021, θα αποτελέσουν το σοβαρότερο όπλο της ανθρωπότητας στην σύγχρονη μάστιγα .
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου , αιρετούς και συνεργάτες, και ελπίζω ότι δεν τους δημιούργησα ιδιαίτερα ζητήματα. Είμαστε εδώ όλοι, εσείς και μεις για να ξεπεράσουμε την πανδημία". 

Υπενθυμίζεται ότι ο νομός Λασιθίου ανεβαίνει "δυναμικά" τις τελευταίες ημέρες σε κρούσματα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ενώ και σήμερα καταγράφηκαν 6 νέες μολύνσεις. 

Νέο κρούσμα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας;

Εν τω μεταξύ, έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι θετικός στο κορωνοϊό έχει βρεθεί και ένας αντιδήμαρχος στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ