Μ. Κεφαλογιάννης: «Ευρωπαϊκή συμβολή στην αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη»

Petite Perle 300×250

Ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη συνεχιζόμενη θεομηνία που πλήττει την Κρήτη και ιδιαίτερα τις περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου, στους Δήμους Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδος και Οροπεδίου Λασιθίου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας τη συμβολή της για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η Κρήτη τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστιους όγκους νερού λόγω της θεομηνίας που συνεχίζει να πλήττει τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Πολύ σημαντικά προβλήματα έχει ήδη αφήσει πίσω της η κακοκαιρία στις περιοχές αυτές. Η θεομηνία που έχει πλήξει την Κρήτη από το περασμένο Σάββατο λόγω του μεγάλου ύψους βροχής μέσα σε μικρό διάστημα έχει ως αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί σημαντικές καταστροφές στο τοπικό οδικό δίκτυο και σε άλλες υποδομές του νησιού ενώ αρκετά ποτάμια, ρέματα και χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες και αγροτικές καλλιέργειες.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία μπορεί να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν σημειωθεί λόγω της θεομηνίας στην περιοχή της Κρήτης;»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ