Σκυλακάκης: Στις 15 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την αποζημίωση των 800 ευρώ

Petite Perle 300×250

Στις 15 του μηνός θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποζημίωση των επιχειρηματιών και υπαλλήλων που επλήγησαν από το lockdown, εξήγησε ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η ΕΡΓΆΝΗ θα καλύψει σε πρώτη φάση τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν οι πληττόμενες», είπε σχετικά ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει ενδεχόμενο έκτακτης ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν ανδρομικά ή μακροχρόνια ανέργους, στο τέλος του έτους, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι αυτό δεν προβλέπεται καθώς προϋποθέτει την ύπαρξη υπερπλεονάσματος.

«Η χώρα είναι σε έλλειμμα και του χρόνου θα είναι σε υπερέλλειμμα», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι πως «ό,τι  χρήματα διαθέτουμε, θα πάνε στους πληγέντες από covid».

Όσο αφορά σε τυχόν ενίσχυση μακροχρόνια ανέργων είπε πως δεν προβλέπεται κάτι, πέραν του πάγιου συστήματος που καλύπτει την κατηγορία αυτή των πολιτών, δηλαδή το Ελάχιστον Εγγυημένο Εισόδημα, το ΚΕΑ, η ενίσχυση των τροφίμων, το κοινωνικό τιμολόγιο και το επίδομα θέρμανσης. Διαπιστώνοντας ότι το θέμα τώρα με τους μακροχρόνια ανέργους είναι ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά, προανήγγειλε ότι το πάγιο αυτό σύστημα που τους καλύπτει θα ενισχυθεί με 300- 400 εκατομμύρια ευρώ τον επόμενο χρόνο.

Οι πληρωμές των ειδικών αποζημιώσεων από 587 έως 800 ευρώ θα πραγματοποιηθούν σταδιακά από τις 27 Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020 στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ