Τηλεκπαίδευση: Αγωνία για τη δεύτερη μέρα μετά το πρόβλημα στην πρεμιέρα

Petite Perle 300×250

Με αγωνία περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σήμερα να διαπιστώσουν αν θα λειτουργήσει η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, καθώς τη Δευτέρα, ένα τεχνικό ζήτημα της Cisco, που αφορούσε γενικότερα την Ευρώπη, δυσκόλεψε την πρώτη ημέρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί και κατά τη δεύτερη σχολική ώρα «έπεσε» η πλατφόρμα Webex με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα. Το πρόβλημα προέκυψε από τεχνικό ζήτημα της Cisco το οποίο αφορούσε γενικότερα την Ευρώπη. Μάλιστα, στον σχετικό χάρτη της εταιρείας απεικονιζόταν οι περιοχές με προβλήματα σύνδεσης, στις οποίες ήταν εκτός από την Ελλάδα τα Βαλκάνια, η Βόρεια Ιταλία, νότιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και η Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, κ.ά.).

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρίνισαν ότι ο πάροχος της πλατφόρμας Webex παρείχε διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση του προβλήματος και τη δρομολόγηση της πλήρης επαναλειτουργίας του συστήματος, το οποίο άρχισε τελικά να λειτουργεί ξανά χθες προς το τέλος του σχολικού ωραρίου.

«Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», σημείωνε συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Έτσι σήμερα, Τρίτη, μαθητές και εκπαιδευτικοί αναμένεται να χρησιμοποιήσουν και πάλι το Webex.

Σημειώνεται τέλος ότι οι δυσλειτουργίες του συστήματος της Webex προκάλεσαν αντιδράσεις στην αντιπολίτευση που κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη προχειρότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ακόμη και παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «αστείο».

ΠΗΓΗ IEFIMERIDA


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ