Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας, "μαχαίρι" στα SMS στο 13033, κλείνουν όλα τα σχολεία

Petite Perle 300×250

Καθολικό lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας στην Θεσσαλονίκη ανακοινώνει στις 18:00 η Κυβέρνηση

Η σαρωτική πορεία του κορονοϊού στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγήσει σε καθολικό και αυστηρό lockdown. Με τη θετικότητα στη Θεσσαλονίκη να φθάνει στο 32% τα λόγια του Υπουργού Υγείας κατά τη χθεσινή ενημέρωση αντηχούν την κρισιμότητα της κατάστασης στη περιφέρεια. Από το πρωί ο Β. Κικίλιας συνεδριάζει με τους αρμόδιους με αντικείμενο την ανάπτυξη του σχεδίου για τη διασφάλιση των αντοχών των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο, η μόνη επόμενη κίνηση που μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κλίνες των ΜΕΘ βρίσκονται κοντά στην πληρότητα τους είναι ένα αυστηρό, καθολικό lockdown.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News4Health, στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να περιοριστούν περαιτέρω οι δραστηριότητες, με επαναφορά του ωραρίου καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 αν όχι και νωρίτερα. Κατ' επέκταση, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλε-εργασίας, αλλά και κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κλιμάκια ελέγχου με επικεφαλής την αστυνομία αναμένεται να πραγματοποιούν εξονυγχιστικούς ελέγχους, για να αποφευχθούν όλα τα φαινόμενα μικρών ή μεγάλων συνωστισμών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ανακοινώσεις για την αυστηροποίηση των μέτρων θα γίνουν σήμερα στις 18.00.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιείται η τρίτη φάση του σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Β. Ελλάδα, συμφωνα με το οποίο μπαίνουν στη μάχη σήμερα, αύριο και μεθαύριο, 50 νέες κλίνες Ειδικών Μονάδων.

Επρόκειτο για νευροχειρουργικές κλίνες , καρδιοχειρουργικές ή αγγειοχειρουργικές, οι οποίες μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ COVID-19. Με τον εξοπλισμό από το στρατηγικό απόθεμα που δημιούργησε το Υπουργείο Υγείας, απόρροια διαγωνισμών αλλά και δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως ανέφερε χθες ο κ. Κικίλιας, στη Βόρεια Ελλάδα, στο Νομό Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές, έχουμε 233 ΜΕΘ COVID και non COVID και με την τελευταία τρίτη φάση, δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτή τη σκληρή μάχη μέρα-μέρα, γιατρών, νοσηλευτών, ανθρώπων της Υγείας, να μείνουν όρθια τα Νοσοκομεία μας, να αντέξουμε την πίεση και αποδεικνύουμε ότι έχουμε και άλλες δυνάμεις.

«Τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή της «μεγάλης μάχης» στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς δεν προσέξαμε. Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά της νόσου. Είναι θέμα Δημόσιας Υγείας, δεν είναι θέμα περίθαλψης.Αυτό εξηγεί και το lockdown. Πρέπει, όμως, να προβληματίσει όλους μας ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πώς επεκτάθηκε η νόσος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: www.news4health.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ