Τηλεφωνική επικοινωνία Μ. Συντυχάκη με το Νίκο Χαρδαλιά για τις καταστροφές

Petite Perle 300×250

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί, κατά πόσο υπάρχουν πολίτες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

  Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο βουλευτής του ΚΚΕ, έθεσε την αναγκαιότητα άμεσων μέτρων και ενεργειών, σε συντονισμό με άλλα συναρμόδια υπουργεία, τους δήμους, την περιφέρεια και την πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό κατοίκων και τη μεταφορά τυχόν άλλων που έχουν τραυματιστεί στις δημόσιες υγειονομικές δομές. Επιπλέον, σημείωσε την αναγκαιότητα να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα του κρατικού μηχανισμού ακόμη και μηχανήματα του στρατού (κρεϊντερ, γέφυρες Μπέλεϋ, κ.ά.) για τη γρήγορη αποκατάσταση του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών.

Από τη μεριά του ο Μανώλης Συντυχάκης στάθηκε στο επείγον ζήτημα της κήρυξης των πληγέντων περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και την άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, την καταγραφή και αποζημίωση του 100% των ζημιών σε κατοικίες, οικοσυσκευές, φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, την απαλλαγή από δημοτικά τέλη και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις σε τράπεζες, εφορία, ΔΕΗ, κ.λ.π. Ανέδειξε το ζήτημα των διαχρονικών ευθυνών κυβέρνησης, δημοτικών αρχών και της περιφέρειας για την παντελή έλλειψη σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση της ανθρώπινης ζωής και το γεγονός ότι ποτέ δεν διεκδίκησαν τους απαραίτητους χρηματοδοτικούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα απαραίτητα έργα και δράσεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ