Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια με αναστολή ο καθηγητής που μαχαίρωσε τον Έκτορα

Petite Perle 300×250

Αθώωθηκε, ο γείτονάς του που χτυπούσε με σιδερένιο σκουπόξυλο το σκύλο-Τι δηλώνει στο SKAI.gr η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά Της Κακοποίηση Των Ζώων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δίκη για τον Έκτορα, τον ιδιόκτητο σκύλο που μαχαίρωνε καθηγητής στη μέση του δρόμου με μανία στη Νίκαια ενώ ένας άλλος γείτονας τον χτυπούσε με σιδερένιο σκουπόξυλο.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κηδεμόνα του σκύλου, ο οποίος κατηγορούνταν από τον δράστη για σωματική βλάβη, και του δεύτερου δράστη, που ξυλοκοπούσε με το κοντάρι το σκύλο. Το δικαστήριο δέχθηκε την πρότασή της. 

Για τον καθηγητή που μαχαίρωνε τον σκύλο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του με ποινή φυλάκισης 3 ετών για την κακοποίηση του ζώου και ένα χρόνο για κάθε μία από τις δύο άλλες πράξεις (παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία).Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, ο κ. Χλωρός, ζήτησε την επιεικία του δικαστηρίου και την αναγνώριση του ελαφρυντικού το προτέρου εντίμου βίου.

Η τελική ποινή ήταν 2,5 χρόνια την κακοποίηση του ζώου και 3 μήνες για κάθε μία από τις δύο άλλες πράξεις, συνολικά 3 χρόνια με αναστολή. Σημειωτέον ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν ομόφωνη, διότι η μία δικαστής συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών. Σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI.gr, ο δράστης δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. 

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά Της Κακοποίηση Των Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, παρέστη στο δικαστήριο και δήλωσε στο SKAI.gr: «Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση, περιμέναμε κάτι πολύ αυστηρότερο. Διότι το έγκλημα ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθές. Περιμέναμε άλλη αντιμετώπιση, περιμέναμε ότι η τιμωρία αυτής της κακοποίησης θα είναι παραδειγματική και αποτρεπτική για τους μελλοντικούς κακοποιητές».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ