Παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τους πλημμυροπαθείς

Ενέργειες Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την άμεση καταγραφή και αποζημίωση των επιχειρήσεων του Δήμου Χερσονήσου μετά τη θεομηνία

Την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες από τη θεομηνία στο Δήμο Χερσονήσου εκφράζει, με επιστολή του προς τον Εμπορικό Σύλλογο Χερσονήσου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ.  Μανώλης Αλιφιεράκης, επισημαίνοντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τον φορέα και τις αποφάσεις που έχει λάβει η διοίκηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης.

Ο κ. Αλιφιεράκης  αναφέρει πρωτίστως ότι είναι πολύ σημαντικό ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, αλλά «γνωρίζουμε ότι χρειάζεται μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη για να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή

Με επιστολή  του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου καλεί τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη να παρέμβει προσωπικά, «ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των επιχειρηματιών, οι οποίοι μετά από μια άκρως υποτονική τουριστική περίοδο, έρχονται αντιμέτωποι με τεράστια έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν μέσα σε λίγες ώρες.» Πρόκειται, συμπληρώνει χαρακτηριστικά  ο κ. Αλιφιεράκης «πραγματικά για ζωτικής σημασίας παρέμβαση, δεδομένου ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου εξαρτάται αποκλειστικά από τον τουρισμό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος επανεκκίνησής της χωρίς την κρατική παρέμβαση.»                                                                                        

Επίσης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημέρωσε την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) ώστε να γνωρίζει η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας το μέγεθος της καταστροφής.

Στην επιστολή του προς τον Εμπορικό Σύλλογο Χερσονήσου ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρει επίσης, ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου είναι στη διάθεση της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής για τη διεξαγωγή κάθε πραγματογμωνοσύνης, ώστε να καταγραφούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε εμπορεύματα και εξοπλισμό, παρέχοντας μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του στα ενεργά μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Όσοι ενδιαφέρονται για τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης θα πρέπει να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου στα τηλέφωνα: 2810-247024 ή 2810-247029, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ