Ξεκινούν τα έργα για τους βιολογικούς στο Αστυράκι, στις Γωνιές και το Μάραθος

Petite Perle 300×250

Ένα πολύ σημαντικό έργο ξεκινά στο Αστυράκι, στις Γωνιές και στο Μάραθος, καθώς  το πρωί της Παρασκευής, υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου Τάσο Λιαδάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, Δρ. Μανόλη Διαλυνά, για το υποέργο 2 «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμών Μαράθου, Γωνιών και Αστυρακίου Δήμου Μαλεβιζίου» με συμβατικό ποσό τα 866.760,00 €.

Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΑΥΜ, Γιάννης Βάμβουκας και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ, Γιώργος Κουγιουμουτζάκης

Η σύμβαση αφορά την κατασκευή τριών μονάδων βιολογικών καθαρισμών (εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων), τύπου compact με καινοτόμες τεχνολογίες σχεδιασμού και κατασκευής από τις Η.Π.Α.

Στα πλαίσια της σύμβασης περιλαμβάνονται 10 χρόνια λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων.

 Η προθεσμία παράδοσης και θέσης σε λειτουργία των ως άνω μονάδων είναι ο Ιούνιος του 2021.

Οι εφαρμοζόμενες τεχνολογίες και οι μονάδες που πρόκειται να εγκατασταθούν είναι από τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον αφού απαιτούν πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για την λειτουργία τους και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα είναι το ελάχιστο δυνατό.

Η εκροή των βιολογικών καθαρισμών προορίζεται για άρδευση.

Το  έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», και η χρηματοδότηση που είχε εξασφαλιστεί το 2018 ύστερα από σχετική πρόταση που είχε κατατεθεί από τη ΔΕΥΑΜ, μέσω του Δήμου, ήταν ύψους 1.354.978,71 χωρίς Φ.Π.Α.

Το πρώτο υποέργο αφορούσε την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Μάραθος ( αντικατάσταση και ένταξη νέων τμημάτων).

Τώρα που αυτό το έργο οδεύει στο τέλος θα ξεκινήσουν και τα έργα των βιολογικών καθαρισμών στις προαναφερθείσες περιοχές.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ