Προειδοποιεί Κρητικός γιατρός: «Αν δε γίνει σωστή καραντίνα δε θα δούμε αποτέλεσμα»

Petite Perle 300×250

Σε έξαρση βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού, τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.


Μιλώντας στο Mega, ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σημείωσε ότι ήταν μεγάλο λάθος η χαλάρωση της κοινωνίας το καλοκαίρι και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια έξαρση της πανδημίας.

«Δυστυχώς δεν είμαστε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος. Την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να προετοιμαστείτε να βλέπετε να ανεβαίνουν τα κρούσματα ακόμα παραπάνω. Δεν ξέρω που θα φτάσουν τελικά, θα εξαρτηθεί από αν η κυβέρνηση πάρει τα σωστά μέτρα και αν η κοινωνία ακολουθήσει».

Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι είναι σημαντικό «να κάνουμε ό,τι ενοχλεί τον ιό και όχι ό,τι βολεύει εμάς», να περιορίσουμε σημαντικά δηλαδή τις μετακινήσεις και τις επαφές μας, ενώ τόνισε ότι η καραντίνα θα πρέπει να έχει τη μορφή που είχε την άνοιξη αλλιώς δε θα έχει αποτέλεσμα.

«Αν δε γίνει σωστή καραντίνα δε θα δούμε αποτέλεσμα. Την καραντίνα την κάνουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Ο Κρητικός γιατρός υπογράμμισε ότι η πανδημία «θα περάσει», ενώ πολύ σημαντική θα είναι και χορήγηση του εμβολίου, που αναμένεται από την άνοιξη του 2021. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα είναι συνδυαστική με τα υπόλοιπα μέτρα που θα ισχύουν.

«Τον επόμενο χρόνο προσβλέπουμε σε φοβερές βελτιώσεις, το να ξαναβρούμε κομμάτια από τη ζωή μας. Τώρα προέχει να αντιμετωπίσουμε το τσουνάμι».

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι η πανδημία θα αφήσει μακροχρόνιο πρόβλημα στην οικονομία και στην υγεία, ωστόσο «όταν τα πράγματα αρχίσουν να βελτιώνονται, θα συνεχίσουν να βελτιώνονται».

protothema.gr 


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ