Εμβόλιο κορωνοϊού: Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα οι πρώτες 200.000 δόσεις

Petite Perle 300×250

Ραγδαίες είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τα ενθαρρυντικά νέα να έρχονται το ένα μετά το άλλο, δίνοντάς μας έναν λόγο για να χαμογελάμε μετά την πολύμηνη μάχη με τον φονικό ιό και ενόψει των πολύ δύσκολων εβδομάδων που έχουν μπροστά μας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μεταδίδει το MEGA, γύρω στα Χριστούγεννα αναμένεται να έχουμε τις πρώτες 200.000 δόσεις.

Στην ουσία πρόκειται να εμβολιαστούν αρχικά 100.000 άνθρωποι (100.000 επί δύο δόσεις), όλοι θα ανήκουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το MEGA, μόνο για τους υγειονομικούς η παρτίδα δεν θα σπάσει. Και οι δύο δόσεις θα πάνε σε εκείνους.

Περίπου ένα μήνα μετά οι επόμενες παρτίδες

Σύντομα, περίπου 1 με 1μιση μήνα μετά, θα ακολουθήσουν και οι επόμενες παρτίδες.

Εκεί πλέον θα ακολουθηθεί η διαδικασία που έχει γίνει γνωστή. Δηλαδή με βάση σειρά προτεραιότητας, πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια οι υπόλοιποι πολίτες, θα πηγαίνουν στα ειδικά κέντρα εμβολιασμού για να κάνουν την πρώτη παρτίδα του εμβολίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχει εμβολιαστεί μέχρι και το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ