Τι θα συμβεί στο crash test του Πολυτεχνείου;

Petite Perle 300×250

Ο κορονοϊός ματαίωσε τον εορτασμό του Πάσχα. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25 δεν έβγαλαν "κιχ", καθότι πιστοί της, αντίπαλης στον Χριστιανισμό, θρησκείας του Μαρξισμού. (Θα περίμενε κανείς από τον Αμβρόσιο να λυπηθεί για τη ματαίωση της παρέλασης στην κόκκινη πλατεία;)

Ο κορονοϊός ματαίωσε και τους εορτασμούς για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ πάλι δεν έβγαλαν "κιχ". Ο Γιάνης βρήκε πολύ λογικά τα μέτρα και έγραψε για "την ορθή απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας" προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν σπίτι: "…όλοι μας, πολιτικοί και πολίτες, μένουμε – ή έπρεπε να μένουμε – σπίτι προστατεύοντας αλλήλους από μία περαστική αλλά σημαντική απειλή."

Καμμία ανακοίνωση, επίσης, δεν εξέδωσε τότε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η πρώτη ανακοίνωση του καθαρά επιστημονικού αυτού οργάνου (δεν νομίζουμε να διαφωνεί κανένας επ' αυτού…) ήταν στις 6/11 όταν, ζητώντας από την κυβέρνηση να κλείσει τα δικαστήρια, λόγω κορονοϊού, αποφάσιζε "τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 από τις 09.00 μέχρι τις 12.00".

Πρόκειται, προφανώς για μια μεταμοντέρνα επιστημονική ερμηνεία του άρθρου 23 του Συντάγματος, το οποίο στην 2η παράγραφο ξεκαθαρίζει: "Aπαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς". Φαίνεται πως η έννοια του όρου "οποιαδήποτε" προσλαμβάνεται διαφορετικά από έναν κοινό θνητό και διαφορετικά από έναν δικαστή ή εισαγγελέα.  Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ασχολήθηκε ξανά με την πανδημία στις 14/11 όταν διαπίστωνε πως "Είναι όμως πλέον φανερό ότι σε συνθήκες ακραίας επιδημιολογικής έξαρσης προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η υγεία όλων." Και ζητούσε από την κυβέρνηση "να λάβει άμεσα μέτρα για την πλήρη αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Λάρισας". 

Όμως, ξαφνικά, όλοι οι προανεφερθέντες διαπίστωσαν πως η πορεία του Πολυτεχνείου είναι το απόλυτο "τοτέμ" της μεταπολιτευτικής μας μυθολογίας, κι ως ιερό δισκοπότηρο της αριστεράς (η οποία εκείνη την εποχή κατήγγειλε την εξέγερση ως υποκινούμενη από την CIA  και στιγμάτιζε τους έγκλειστους φοιτητές ως πράκτορες της ΚΥΠ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…) πρέπει να μείνει ανέγγιχτο από καραντίνες, απαγορεύσεις και προεδρικά διατάγματα. Από κοντά και η σύγκλητος του ΕΜΠ, η οποία σε μια συλλεκτική ανακοίνωση δηλώνει πως είναι εναντίον της βίας, της παραβατικότητας αλλά και εναντίον των επεμβάσεων της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης. Σαν να λέμε, εναντίον της πυρκαγιάς και της πυροσβεστικής ταυτόχρονα. Το γενικό πάντως συμπέρασμα, από την κοινή επιστημονική και πολιτική δραστηριότητα των προαναφερθέντων φορέων, είναι πως ο κορονοϊός δεν κολλάει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τον σκοτώνει επί τόπου η συσσωρευμένη αδρεναλίνη (μπορεί και η χοληστερίνη) των επαναστατών της ορδής. Καρατσεκαρισμένο.

Προφανώς οι εθνικές εορτές ήταν υποδεέστερες για τον συνασπισμό της αριστεράς και της προόδου, γι' αυτό δεν αντέδρασε στη ματαίωση των εκδηλώσεων. Κατανοητόν, καθότι όταν επιδιώκεις την επικράτηση του παγκόσμιου προλεταριάτου, έννοιες όπως το έθνος και η πατρίδα είναι τρε μπανάλ και εμπόδιο στα σχέδιά σου. Άλλωστε τι είχε να χωρίσει ο Έλληνας προλετάριος από τον Τούρκο ή τον Ιταλό "ομόλογό" του; Οι μεγαλοτσιφλικάδες κάνουν τους πολέμους, όπως υποστήριζε και το ΚΚΕ στην μικρασιατική εκστρατεία, όταν χαιρόταν για την ήττα μας, την οποία, όπως έλεγε, επεδίωξε.

Και έτσι οι εγκλεισμένοι στο κλεινόν και κλειστόν άστυ θα απολαύσουμε ένα αρχετυπικό crash test: νόμος εναντίον επαναστατικής γυμναστικής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τραγικό εσωτερικό δίλημμα της ΝΔ. Το κόμμα που τιμάει τους αγώνες της αριστεράς και προστάτεψε μέχρι και τον καρατέκα του Συντάγματος, θα εφαρμόσει επί τέλους τον νόμο, που το ίδιο επέβαλε σε γάμους, κηδείες και μικρομάγαζα; Ή και αυτή τη φορά τα τάγματα εφόδου της συνασπισμένης αριστεράς θα αποδείξουν ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό στη χώρα;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ έχει εκφράσει την άποψή της για το συνταγματικό κενό του άρθρου 48 που δεν καλύπτεται από τις ΠΝΠ με τις οποίες κυβερνάει λόγω κορονοϊού η ΝΔ και οι οποίες δημιουργούν στρεβλώσεις επί στρεβλώσεων στην οικονομία. Όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης, ελπίζουμε να γίνει η σχετική κουβέντα. Εμείς, πάντως, θα το ξαναθίξουμε το θέμα. Έχουμε εκφράσει όμως και την αυτονόητη θέση πως οι νόμοι – καλοί η κακοί – θα πρέπει να εφαρμόζονται έναντι όλων. Ό,τι ισχύει για τον οποιοδήποτε Γιάννη, θα πρέπει να ισχύει και για τον Γιάνη, τον σύντροφο Μήτσο, τον Αλέξη. Δηλαδή, αυτόφωρο. Λαϊκιστί, μπουζούριασμα. Κι αν αντισταθούν, ξύλο, το σαγόνι στην άσφαλτο και χειροπέδες πίσω από την πλάτη. Συγγνώμη, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο στα ευνομούμενα κράτη συλλαμβάνονται όσοι διαπράττουν το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.

Πάντως αν η ΝΔ χρειάζεται ένα καλό επιχειρησιακό σχέδιο, μπορεί να αντιγράψει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο νέκρωσε η Αθήνα στις 15/11/2016. Αν δεν θυμάστε, ήταν λόγω της επίσκεψης Ομπάμα, του προέδρου των «φονιάδων των λαών».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ