Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τελευταία Ενημέρωση:

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο του ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο το 1974 ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Συμπληρώνονται σαράντα επτά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.  Η αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας, τον Νοέμβριο του 1973, ήταν ο αγώνας μιας γενιάς που διεκδικούσε κοινωνική ελευθερία, αξιοπρέπεια, και δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα στις ζοφερές συνθήκες στις οποίες είχε βυθίσει την Ελλάδα ένα τυραννικό καθεστώς, από τον Απρίλιο του 1967.

Το ιστορικό αυτό γεγονός, που υπήρξε και η αρχή του τέλους της Δικτατορίας, παραμένει ένα πολύτιμο κεφάλαιο αυτογνωσίας κι επαγρύπνησης για όλους τους Έλληνες. Οι αξίες και τα ιδανικά, που με αυτοθυσία κράτησαν ζωντανά οι νέοι του 1973 στο Πολυτεχνείο, δείχνουν και σήμερα το δρόμο του Χρέους προς την πατρίδα.

 Η σκέψη μας είναι στραμμένη πάντα, με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη, στους φοιτητές και στους πολίτες οι οποίοι μετείχαν στον Αντιδικτατορικό αγώνα, σε όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν στους δύσκολους καιρούς, την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Ισονομία, και την Παιδεία στον τόπο μας”.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...