Γέννησε με καισαρική έγγυος γυναίκα που είναι θετική στον κορονοϊό

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι, περίπου τριών κιλών, έφερε στον κόσμο σήμερα με καισαρική τομή, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μία 28χρονη γυναίκα που είναι θετική στον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Λεωνίδας Ρουμπάτης, αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο, όπως το Γ.Ν. Κέρκυρας, καισαρική επέμβαση σε γυναίκα που είναι θετική στον κορονοϊό.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος ως διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, για τη διαχείριση ενός εξαιρετικά́ επείγοντος περιστατικού́ καισαρικής σε γυναίκα θετική στον κορονοϊό. Συγχαίρω όλους αυτούς τους άξιους επιστήμονες μας που με ιδιαίτερη αυτοθυσία και συνάμα επιστημοσύνη, δείχνουν το δρόμο ότι το Νοσοκομείο μας πρωτοστατεί για άλλη μια φορά» τόνισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Τα συγχαρητήρια του, στους γιατρούς και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ανήρτησε σήμερα σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Να σημειωθεί πως η 28χρονη γυναίκα υπεβλήθη σε καισαρική τομή καθώς και το πρώτο της παιδάκι το γέννησε με καισαρική, ενώ αυτή την ώρα μητέρα και βρέφος, που είναι υπό́ συνεχή παρακολούθηση και είναι καλά́ στην υγεία τους, βρίσκονται σε ειδική μονάδα Λοιμώξεων τηρούμενες αυστηρά όλες οι οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου, «αύριο θα βγούνε και τα αποτελέσματα του test covid που υποβλήθηκε το νεογνό».

πηγή: www.cretapost.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ